Predstavljanje u Gornjim Močilima

Knjiga Luka Balvana čitatelja potiče na promjene i bolji život

Gornja Močila: Svečano misno slavlje u povodu blagdana sv. Antuna Padovanskog
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/5
18.06.2024.
u 15:52

"Možeš i ti" nije samo inspirativno štivo već i pravi izvor motivacije za sve one koji traže svakodnevni poticaj za osobni i duhovni rast

Život može biti tako lijep kada mu pružimo prijateljsku ruku. Živi danas punim plućima i sve će se preokrenuti na dobro – poručuje autor Luka Balvan u svojoj prvoj knjizi "Možeš i ti". Knjiga čiji je izdavač Večernji list imala je u župi sv. Ante Padovanskog u Gornjim Močilima svoje premijerno predstavljanje u Bosni i Hercegovini. U ovo malo mjesto nedaleko od Bosanskog Broda autor dolazi već desetak godina godina i surađuje s mjesnim župnikom Ivanom Toljem, s kojim ga veže posebno dugogodišnje prijateljstvo. Gornja Močila kao mjesto promocije nisu izabrana slučajno, jer kao što autor u svojoj knjizi potiče ljude da pozitivnim mislima pobijede probleme i izgrade bolji i uspješniji život, tako je i ova župa nakon ratnih razaranja i pustošenja zahvaljujući prvenstveno zalaganju i vjerovanju župnika Tolja izniknula iz pepela i danas živi novim životom. 

Knjiga "Možeš i ti" satkana je na autorovu bogatom životnom i profesionalnom iskustvu i situacija ma na koje je nailazio u životu. Riječ je o inspirativnoj zbirci poticajnih promišljanja namijenjenoj svima onima koji žele nešto promijeniti u svom životu, preuzeti kontrolu nad njim i poboljšati ga.

- Na pisanje me potaknulo moje osobno iskustvo koje sam prošao u svom životu, tako da je cijela knjiga proživljena. Nastojim iz svake situacije, teškoće, problema i straha u životu izvući nešto pozitivno i na svojim talentima graditi svoj život. Putujući po svijetu, vidio sam da ima puno ljudi koji nisu svjesni svojih talenata i sposobnosti. Želim im poručiti da smo svi jedinstveni i neponovljivi, da trebamo prepoznati svoje talente i na njima graditi svoj život - kaže dr. sc. Luka Balvan, magistar novinarstva i stručnjak za odnose s javnošću.

Autor nas podsjeća da sanjamo velike snove i ne bojimo se postaviti visoke ciljeve. "Možeš i ti" nije samo inspirativno štivo već i pravi izvor motivacije za sve one koji traže svakodnevni poticaj za osobni i duhovni rast. To nije knjiga koja se čita od početka do kraja. Otvaranjem bilo koje stranice možete pronaći neku pozitivnu misao, poticaj ili poruku za svoj život i ljude koje susrećete. To je vodič za otkrivanje vlastitih autentičnih potencijala i kreativnog samopouzdanja. 

POVEZANI ČLANCI:

- Knjiga je namijenjena svim dobnim skupinama, od djece i mladih do treće životne dobi. Pisana je jednostavnim jezikom, a donosi poruke koje čitatelja potiču na bolji život. Neki su mi roditelji čak rekli da je čitaju svojoj djeci prije spavanja. Poticajna je, govori o samopouzdanju, a danas nam je više nego ikada potrebno samopouzdanje u životu, da nas dotakne i promijeni – poručio je autor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije