požar

Kod Knina gori šuma, požar u Lokvi Rogoznici lokaliziran

pozar
Dragutin Šantoši / Večernji list
04.03.2012.
u 12:18

Sva DVD društva s područja Omiša i dio DVD-a s makarskog područja te dva kanadera i helikopter s uređajem za gašenje poslani su na požarište

Borova šuma u Lokvi Rogoznici kod Omiša planula je jutros oko 9.15 sati, izvjestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Sva DVD društva s područja Omiša i dio DVD-a s makarskog područja te dva kanadera i helikopter s uređajem za gašenje poslani su na požarište. 

Požar u kojem je izgorilo 20 hektara mlade borove šume je lokaliziran u 13.30 sati. U tijeku je snacija požarišta.

Samo sat vremena prije nego je lokaliziran požar u Lokvi Rogoznici planulo je i kod Golubića nedaleko Knina.

U gašenju fronte duge oko 500 metara na kojoj je vatra zahvatila borovu šumu na teško pristupačnom terenu sudjeluje 13 vatrogasaca JVP i DVD Knin s četiri vozila te dva kanadera.

Zbog požara isključena su dva dalekovoda koja vode prema BiH, a gašenje požara je u tijeku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije