istraga u tijeku

Kod Tešnja u BiH pod zemljom pronašli ilegalno skladište oružja!

ilegalno oružje (1)
Foto: Tužiteljstvo BiH
1/5
09.07.2013.
u 22:01

Do sada je pronađena izuzetno velika količina ručnih bacača i eksploziva, a na mjestu pronalaska iskopano je više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava i ručnih bacača

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i terorizam, ovlašteni policijski službenici SIPA-e i istražitelj Tužiteljstva BiH su na lokaciji sela Kaloševići u blizini Tešnja, našli veliku količinu oružja i eksplozivnih sredstava protuoklopne namjene.

Na terenu se vrše aktivnosti vezane za iskopavanje i sigurno skladištenje pronađenog naoružanja. Do sada je pronađena izuzetno velika količina ručnih bacača i eksploziva, a na mjestu pronalaska iskopano je više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava i ručnih bacača. S obzirom da dokazi ukazuju da se na ovom mjestu nalazi velika količina naoružanja, aktivnosti Tužiteljstva BiH i SIPA-e, nastavit će se i u sljedećim danima.

Na terenu se nalaze i pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno Inženjerskog i Deminerskog bataljuna, koji vrše iskopavanje, selektiranje i skladištenje pronađenog oružja i vojne opreme, u skladu s vojnim propisima o držanju, skladištenju i uništavanju eksploziva, nakon čega će se pristupiti vještačenju pronađenih dokaza. Ovlašteni policijski djelatnici SIPA-e osiguravaju lokaciju, a Tužiteljstvo BiH i SIPA nastavljaju istragu u pravcu otkrivanja odgovornih za skrivanje pronađene velike količine oružja i eksploziva, priopćeno je iz Tužiteljstva.

>> U šest mjeseci građani predali 857 komada vatrenog oružja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije