Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK POKRENUO ISTRAGU PROTIV ČETVORICE

Kokain kupovali u Sloveniji pa ga čuvali u stanovima i poslovnom prostoru prije daljnje preprodaje

Zadar: Konferencija MUP-a o zapljeni kokaina, heroina i amfetamina
Sime Zelic/Pixsell, ilustracija
03.07.2024.
u 12:12

USKOK navodi kako se sumnja da su na tom "poslu" zaradili najmanje 31.038 eura, a pojedinačna protupravna stečena imovinska korist njih četvorice iznosila je od 1.398 do 15.000 eura, ovisno o ulozi koju je svaki od njih imao unutar zločinačkog udruženja

Četvorica muškaraca u dobi od 57, 66, 44 i 52 godine sumnjiče se za zločinačko udruženje radi nabavke i preprodaje kokaina, zbog čega je USKOK protiv njih pokrenuo istragu. Sumnja se da je 57-godišnjak okupio ostale radi nabavke i preprodaje kokaina, a navedeno su radili od  26. travnja 2023. do 2. srpnja 2024.

Djelovali su, tvrdi USKOK na području Umaga, ali i ostatka Hrvatske kao zločinačko udruženje u sklopu kojeg je svatko znao što mu je zaduženje. Kokain je nabavljao 57-godišnjak i to u Sloveniji, a 66-godišnjak se sumnjiči da je bio zadužen za njegovo preuzimanje i daljnji transport u Hrvatsku. Na točno određenim lokacijama droga se skladištila i dalje preprodavala, a u nastavak tog "posla" onda su bili uključeni i ostali osumnjičenici. USKOK sumnja da je 57-godišnjak nabavio najmanje 436,9 grama kokaina za najmanje 13.100 eura. 

Drogu su osumnjičenici skrivali na adresama na kojima su stanovali, ali i u poslovnom prostoru u Umagu u vlasništvu 57-godišnjaka. U tim prostorima su drogu vagali i prepakiravali, a pri tome su je, kako se sumnja, i miješali s raznim  tvarima za povećanje mase. Kokain su zatim pakirali u manje paketiće, koje su potom davali 44-godišnjaku i 52-godišnjaku da ih preprodaju. Novac koji su "zaradili" oni su potom predavali 57-godišnjaku.

USKOK navodi kako se sumnja da su na tom "poslu" zaradili najmanje 31.038 eura, a pojedinačna protupravna stečena imovinska korist njih četvorice iznosila je od 1.398 do 15.000 eura, ovisno o ulozi koju je svaki od njih imao unutar zločinačkog udruženja. Nakon što su uhićeni, pretražene su im kuće, stanovi, automobili i poslovni prostori, nakon čega su dovedeni u USKOK na ispitivanje. Nakon ispitivanja na USKOK-u dovedeni su pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci jer je USKOK tražio ad se svoj četvorici odredi istražni zatvor.

VIDEO Staklena stijena popustila i pala na strance u Splitu: Najstariji ozlijeđeni ima tek 20 godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije