PRORAČUN GRADA VARAŽDINA

Koliko će koštati bale ne znaju pa nisu ni uračunali u proračun

habuš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
23.12.2013.
u 19:15

- Zbrinjavanje bala može biti katastrofalno velik izdatak i može se desiti da Grad bude blokirana - upozorio je vijećnik Željko Cecelja

Varaždinski vijećnici jutros su većinom glasova prihvatili plan proračuna grada Varaždina za 2014. godinu, u iznosu od 237,9 milijuna kuna, a prihvaćen je i drugi rebalans proračuna za 2013. godinu.

U šaljivom tonu

Rasprave gotovo i nije bilo, a u vrijeme čitanja amandmana nastao je “nesporazum” da li je predsjednik vijeća Josip Hehet pročitao sve amandmane ili nije.

- Izgleda da smo malo zadrijemali - našalio se varaždinski gradonačelnik Goran Habuš nakon što ga je Hehet uvjerio kako je sve amandmane pročitao.

Pitanje je da li bi šala na temu proračuna teškog 237,9 milijun kuna, bila smiješna i mnogim građanima koji u predblagdansko doba jedva spajaju kraj s krajem i koji ovaj proračun i pune.

No, kako bilo da bilo, gradonačelnik je zadovoljan donijetim proračunom za kojeg kaže da je napola socijalan, a napola razvojan. Proračun su podražali laburisti, HNS, SDP, HSU i nezavisni vijećnici, a protiv su bili HRAST i HDZ. Željko Cecelja iz HRAST-a smatra kako je proračun nerealan jer ne predviđa niti kune za potencijalno veliki trošak zbrinjavanja bala.

- To za nas može biti katastrofalno velik izdatak i može se desiti da Grad bude blokiran, a proračun o toj mogućnosti ne govori baš ništa - upozorio je Cecelja koji smatra i kako su troškovi javne administracije preveliki.

- Iako je gradonačelnik obećavao da će smanjiti troškove administracije, to se ne vidi iz poračuna i rashod za zaposlene povećan je za milijun kuna - komentirao je Cecelja.

‘Nemojmo prejudicirati’

Vezano za troškove zbrinjavanja bala Habuš je kazao kako oni nisu mogli biti iskazani u ovom prijedlogu, jer se ne zna koliki će oni biti.

- Do sredine iduće godine Ministarstvo će vjerojatno provesti sve natječaje i kada će se znati cijena, rebalansom ćemo ju ukalkulirati u proračun - kazao je Habuš koji očito ne smatra da će to biti trošak koji Grad ne bi mogao platiti.

Neki su vijećnici upozorili i kako postoji i velika opasnost od tužbi Cezara, ali i gubitka drugih sporova koje Grad vodi, a teški su oko 100 milijuna kuna.

- Nemojmo prejudicirati ishode - poručio je Habuš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije