Donja Lastva

Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori

Kolinda u Crnoj Gori
Foto: Ured predsjednice
05.06.2015.
u 20:20

Grabar-Kitarović u Hrvatskom domu svim je hrvatskim društvima u Crnoj Gori poklonila knjigu "Književnost ranog novovjekovlja u Boki kotorskoj"

U sklopu svog boravka u Crnoj Gori predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u Donjoj Lastvi u Hrvatskom domu "Josip Marković" s hrvatskom zajednicom, priopćio je Ured predsjednice.

Susretu su nazočili predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović, zastupnica u Parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Mario Brguljan, predsjednica Hrvatskog kulturnog društva Tomislav Ljilja Velić, ravnateljica Radio Duxa Milema Pilastro Kovačić te tajnica HNV-a Ana Vuksanović.

Okupljeni Hrvati uz zvonjavu župne crkve srdačno su dočekali predsjednicu RH i s njom razgovarali oko sat vremena. Naglasili su zadovoljstvo položajem hrvatske zajednice u Crnoj Gori i odnosom državnih vlasti prema njima te kako su "u potpunosti integrirani, a u cijelosti ostali svoji". Grabar-Kitarović u Hrvatskom domu svim je hrvatskim društvima u Crnoj Gori poklonila knjigu "Književnost ranog novovjekovlja u Boki kotorskoj", autora prof. dr. sc. Slobodana Prosperova Novaka i dr. sc. Viktorije Franić Tomić.  Nakon toga posjetila je katedralu sv. Tripuna u Kotoru i prošetala povijesnom jezgrom do kuće Bokelja, navodi Ured predsjednice.

>> Predsjednica s radnicima Adria čelika: Mislite na svoje zdravlje!

Komentara 36

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
01:23 06.06.2015.

Đe su ti đeca?

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
21:34 05.06.2015.

Ja joj cestitam da ima toliko volje energije za sve,svaka joj cast,,,,iskreno govoreci niti uskok sa hapsenjima,niti ovi HR mediji mogu pomoci vise kukurikanima nego sto ona moze HDZu ,,ona to radi na izvrstan nacin sritno predsjednice

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:18 06.06.2015.

znači od silne borbe protiv korupcije i krize i nezaposlenosti, bivši sanaderov kabinet razbacuje teško zarađeni novac poreznih obveznika na turistička putovanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije