Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskršnja čestitika

Košić: Samozvani gospodari života poigravaju se zametcima

\'sisak - 22.06.2010., Sisak - Sisacki biskup Vlado Kosic. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/Pixsell
06.04.2012.
u 23:38

Sisački biskup napao je Vladin prijedlog Zakona o potpomognutoj oplodnji, ali i ponižavanje radnika i hrvatskih branitelja

Biskup sisački mons. Vlado Košić u petak je vjernicima poslao Uskršnju čestitku u kojoj je se osvrnuo i na neka aktualna društveno-politička pitanja. Između ostalog je, spomenuvši "samozvane gospodare života", napao Vladin prijedlog Zakona o potpomognutoj oplodnji, ali i ono što vidi kao pogodovanje velikim tvrtkama na štetu radnika, te "proganjanje i ponižavanje" hrvatskih branitelja.

"Premda Crkva neprestano poziva na poštivanje života, u našem društvu njezin se glas ignorira – kad se, i to po hitnom postupku, donose zakoni koji omogućuju da se ljudskim životom neki samozvani gospodari života poigravaju i proizvoljno odabiru koji će život odmrznuti, koji zamrznuti, a koji odbaciti. Je li to dostojno čovjeka koji bi trebao čuvati život, poštivati život i promicati život u svim njegovim vidovima? I nije li nedopustivo da se o tako prevažnoj stvari ne dopušta javna rasprava, nego se – i to upravo u ovo, blagdansko vrijeme – na brzinu priprema donošenje takvog zakona?", stoji u čestitci monsinjora Košića, koji je također stao u obranu hrvatskih radnika koji je "nesiguran za svoje radno mjesto i često ovisi o samovoljnom prohtjevu onih koji ga zapošljavaju".

"Pitamo se zašto država dopušta takve uvjete koji zatiru prava pojedinaca, a pogoduje u pravilu samo velikim kompanijama, osobito trgovcima koji se šire u našoj domovini bez dostatne državne kontrole, te iscrpljuju i zadnje zalihe naših ljudi, odnosno zdravlje i ponos radnika koji moraju raditi i nedjeljom, te se ne mogu sami boriti i protiv poslodavaca i države?", piše Košić.

Sisački biskup također je spomenuo i hrvatske branitelje, rekavši kako je Domovinski rat bio pravedan jer je Hrvatska napadnuta, "i zato su naši branitelji heroji koje treba poštovati i čuvati, a ne progoniti ih i neprestano ponižavati".

Komentara 49

OB
-obrisani-
07:08 07.04.2012.

Protivno svim najavama u medijima od strane hrvatskih vlasti da će Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji (MPO) biti donesen u lipnju, prema provjerenim informacijama Vlada ima namjeru zakon donijeti na sjednici hrvatskog Sabora od 16. travnja 2012. i to poo HITNOM postupku (a o u čemu neke oporbene stranke još nisu obaviještene!): i to bez predstavljanja zakonskih rješenja javnosti, bez javne rasprave, bez dva čitanja u Saboru…, uz uskraćivanje prava građanima na izjašnjavanje o tako važnim pitanjima koja se ne odnose npr. na šume, nego zadiru u područje života i pitanje roditeljstva. Bravo biskupe Košiću!

TO
tomvuk
07:13 07.04.2012.

Crkva nema moralne osnove propovjedati ljudima (vjernicima i drugima) dok ne sredi pitanje pedofila u svojim redovima, da ih izbaci iz crkve, da budu kaznjeni i da se isprica svakoj zrtvi pedofila. Takoder novcanu naknadu dati zrtvama i tek ondaa mogu govoriti i propovijedati aktualne teme u drustvu. Ja vjerujem u Boga, ali se sramim ove vase crkve.

JI
jimbeam
23:55 06.04.2012.

a tvoji popovi se igraju s dječacima,pa ti to ne smeta......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije