Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆENA SITUACIJA
Povratak na članak

Kosor Milanovića usporedila sa Sanaderom: 'Evo što bi izazvalo potpuni kaos'

Ako Ustavni sud odluči da je ovo protuustavno, možda bi plan B mogao biti da se sastave liste, ali da će Milanović biti mandatar, kaže Kosor

Komentari 14

LJ
LjevičareUbijatikozečeve
15:36 16.03.2024.

Milanović kao Vučić, s pozicije predsjednika želi ući u izbornu trku! Sasijecite to u korijenu! Hrvatska NIJE Srbijatrija ma koliko on god citirao srpske pesme i "igrao" s Vučićem za Rusiju! Uostalom, baza iz koje potječe, i kojoj se kao petokraka stavlja na čelo, glasala je protiv zakona o hrvatskom jeziku i protiv pomoći Ukrajini! Oni Hrvatsku živu ne mogu smisliti! Ovaj komunistički gojenac izvrće Ustav RH i pokušava vas uvjeriti da će on stvoriti Vladu Nacionalnog jedinstva. S ljudima koji su anacionalni. S ljudima kojima je jedina nacija kojoj pripadaju-Jugoslaven. Sad je vrijeme da se pometu ovi komunistički brabonjci jednom za svagda!!!

VL
EJ
ejStef
15:13 16.03.2024.

A gdje ste nju izvukli. Da nije bilo Milanovića ona bi bila najgori premijer u povijesti Hrvatske. A Milanović je ovime puno bliži jednom Vučiću nego Sanaderu.

VL
DI
dino85
15:57 16.03.2024.

To je prvi dio filma o Sanaderu, sad još da uslijedi drugi dio, pa da se i ovoga riješimo.

VL
Avatar Crni labud
Crni labud
15:49 16.03.2024.

A kud Ivo tud i ja.

VL
EB
EBERT
15:47 16.03.2024.

Oni su kaj brat i sestra.

VL
MR
MrkiMedo
16:29 16.03.2024.

Kako bi u slučaju relativne pobjede lijeve koalicije predsjednik Milanović trebao dati ulogu mandatara Milanoviću da pokuša sastaviti Vladu? I Milanović i Grbin su pravnici, a o pravu nemaju pojma.

VL
RO
RobbieSthlm
16:20 16.03.2024.

Ja nevidim potrebu za predsjeničku funkciju. Mnoge ceremonijalne zadatke može mvep obaviti jeftinije i profesionalnije.

VL
Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
16:59 16.03.2024.

Gluposti, Tim Orešković nije bio aktualni predsjednik republike. Ključno je da je ovaj tip PRH, i u ovim trenucima pogotovu, s obzirom da je Sabor raspušten, on mora brinuti da izbori, konstituiranje novog Sabora i konzultacije oko formiranja nove vlade prođu u najboljem mogućem redu. Ovaj je to sve minirao jučer, otišao u stožer jedne stranke i rekao da će se kandidirati za zastupnika kao prvi na listi te premijerski kandidat te stranke, a mora biti nepristran, nestranački, i sve ovo s početka gore. Dakle on je u zoni grubog kršenja Ustava sada već drugi dan.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:07 16.03.2024.

Da li je moguće postati predsjednikom Republike Hrvatske a nisi "neutralan" već si član neke stranke i sudjeluješ u predizbornim kampanjama te stranke? Posebno je ružno danas prebacivati mrtvom predsjedniku Franji Tuđmanu što je bio članom političke stranke i nije bio neutralan i s pozicije predsjednika države. Što je Tuđman trebao, tražiti ispis iz HDZ-a kojeg je i osnovao? I dati prethodno ostavku na mjesto predsjednika RH? U nešto boljoj poziciji je Stjepan Mesić koji je s pozicije predsjednika države vodio svoju predizbornu kampanju. Da li je i Mesić trebao dati ostavku? I dalje je običaj da župani u svom mandatu i s pozicije župana vode predizborne kampanje i nitko ih ne traži prvo ostavku. Za sve bi trebali važiti isti zakoni. I da skratim, mislim da gospodin Milanović ipak treba u ovoj situaciji dati ostavku i tako ući u izbornu kampanju. I moguće tada nema zakonskih prepreka njegovom eventualnom izboru.

VL
Avatar Ričard
Ričard
22:11 16.03.2024.

Vidi, vidi, na prvoj fotki se vidi da su Zoka i Peđa bili zajdno na dopunskim satovima iz marsizma

VL
DU
Deleted user
16:13 16.03.2024.

Upravo to. Orešković je mogao a čovjek koji je dobio najviše glasova i postao predsjednik republike Hrvatske e to po "ustavnim stručnjacima" ne može.Tuđman može, zastupnik postane župan nasljedi ga tip sa nula glasova to može,onda se župan vrati u Sabor....i sada Milanović najlegitimniji čovjek u Hrvatskoj kao ne može biti kandidat za premijera nositelj liste. Tako institucije gube ugled kada su očito prčija lopovski stranke.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.