POŽAR NA TRSTELJU

Kotromanović Sloveniji obećao kanadere u slučaju potrebe

kanaderi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.08.2013.
u 18:42

Slovencima su trebali pomoći kanaderi iz Italije, no oni su zauzeti gašenjem požara na vlastitom teritoriju

Slovenski vatrogasci muče se s gašenjem požara na teško pristupačnom terenu na brdu Trstelj kod Nove Gorice. Tijekom poslijepodneva 250 vatrogasaca uspjelo je ograničiti požar uz pomoć dva helikoptera koji su vodom zalili rubove, javlja portal 24ur.

Slovenskim su vatrogascima u gašenju trebali pomoći kanaderi iz Italije, no oni su zauzeti gašenjem požara na vlastitom teritoriju, pa bi pomoć mogla stići iz Hrvatske. Naime, slovenski ministar obrane Roman Jakič objavio je danas na svom profilu na Twitteru kako se telefonskim putem dogovorio s hrvatskim kolegom Antom Kotromanovićem o slanju kanadera u slučaju potrebe, te se zahvalio Hrvatskoj.

Podsjetimo, hrvatski su kanaderi ovaj tjedan već prelazili granice države - u BiH su više puta odlazili na gašenje požara na Jablanici. Bio je to prvi put da su hrvatski kanaderi otišli u pomoć nekoj drugoj državi otkako je Hrvatska postala članica Europske unije.

>> U BiH bez novca pa požar gasili naši kanaderi besplatno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije