bit će i kiše

Kraj babljeg ljeta: Uskoro stiže izražena promjena vremena, DHMZ pojasnio kada i zašto

Kišno jutro na šibenskim gradskim ulicama
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
13.10.2023.
u 22:36

Ponedjeljak će biti sunčaniji zbog jačanja anticiklone te u mnogim dijelovima Hrvatske manje vjetrovit, uz vlagu

Kraj je babljeg ljeta jer u nedjelju stiže izražena promjena vremena i zahladnjenje nakon rekordno visokih temperatura u listopadu, izvijestio je uz petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Frontalni sustav povezan s ciklonom nad Skandinavijom stići će do zapada Hrvatske u noći na nedjelju. Osjećaju hladnijeg vremena dodatno će doprinijeti umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar na kopnu te jaka do olujna bura na moru.

VEZANI ČLANCI:

Uz naoblačenje stići će i kiša koja će najprije zahvatiti zapadne krajeve Hrvatske, a tek u noći na ponedjeljak stići i do krajnjeg juga. Lokalno će pritom biti obilnije oborine. Najizglednija je u gorskim krajevima, dijelu središnje Hrvatske te na sjevernom Jadranu gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Ponedjeljak će biti sunčaniji zbog jačanja anticiklone te u mnogim dijelovima Hrvatske manje vjetrovit, uz vlagu.

VIDEO Magičan trenutaka mladenaca u Trogiru omeo lokalac koji je krenuo metlom na štakora

Komentara 2

PO
posluzitelj
02:30 14.10.2023.

Da nije DHMZ-a...tesko bi prezivjeli

TU
TutoBruto
06:38 14.10.2023.

Kakvo je to zanimanje biti prognoze. Pa dobro se zna da se najdalje u budućnost može prognozirati sa sigurnošću 3 dana a sve iznad toga je nabrajanje. To odradi kompjutor i gotovo. Samo je zabavno gledati kako svako ljeto ljudi se čude kako je vruće a zimama kako je ladno:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije