ČETVORKU SUMNJIČE ZA VIŠE KRAĐA

Krali građevinski materijal, bačve piva, hidraulički čekić... Šteta 600.000 kuna

provalnik
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
04.02.2022.
u 12:13

Sumnja se da su  u siječnju ove godine u Opatiji iz jednog hotela otuđili inventar, a s obalne šetnice osam rasvjetnih stupova. Također su na širem području Matulja i Opatije iz skladišnih prostora ili gradilišta otuđili veću količinu različitih kablova, radijatora, drugih predmeta te željezne armature.

Četvorica muškaraca u dobi od 22 do 31 godine sumnjiče se za više imovinskih delikata u kojima je pričinjena ukupna šteta od 600.000 kuna. Kako je priopćila PU primorsko-goranska, oni se sumnjiče da su s još jednim osumnjičenikom, koji trenutačno nije dostupan policiji, tijekom siječnja ove godine, ali i u 2020. te 2021. na području Opatije, Matulja te otoka Krka, Kukuljanova, Rijeke i Viškova počinili pet  teških krađa, četiri krađe...

Sumnja se da su  u siječnju ove godine u Opatiji iz jednog hotela otuđili inventar, a s obalne šetnice osam rasvjetnih stupova. Također su na širem području Matulja i Opatije iz skladišnih prostora ili gradilišta otuđili veću količinu različitih kablova, radijatora, drugih predmeta te željezne armature. Utvrđeno je i da su  u ožujku 2020. provalili u ograđeno dvorište tvrtke na području Viškova gdje su otuđili 50-ak metalnih bačvi piva te  teretno vozilo koje je naknadno pronađeno.  Bačve piva su otuđili i u listopadu 2021.  nakon što su provalili u ograđeni vanjski skladišni prostor tvrtke na području otoka Krka.

U ožujku lani su na području Rijeke, kako se sumnja, s otvorenog gradilišta otuđili hidraulički čekić, dok su u studenom iste godine provalili u dvorište tvrtke na području Kukuljanova te otuđili više od 150 aluminijskih bačvi. Pretragom domova osumnjičenika  nađen je dio rasvjetnih stupova otuđenih u Opatiji,  dio otuđenog inventara iz hotela, manji dio građevinskog materijala (željezne armature) te drugi predmeti. Sva četvorica osumnjičenika su kazneno prijavljena, a vjerojatno ih čeka i dovođenje pred suca istrage.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:35 04.02.2022.

sa šetnice 8 rasvjetnih stupova.... i onda ovi koji otkupljuju nije im sumnjivo ništa kad im donose stupove od rasvjete, poklopce šahta, bakar iz trafostanica, brončanu skulpturu iz Daruvara koja bila ukradena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije