Krasno: Proslavljen blagdan Velike Gospe

15.08.2007.
u 13:47

KRASNO - U nazočnosti mnogobrojnih hodočasnika iz Like, Primorja, Podgorja i Gorskog kotara u Svetištu Majke Božje Krasnarske na Velebitu proslavljen je blagdan Velike Gospe.

Nakon ispovijedi i obilaska Zavjeta Gospe od Krasna središnje je misno slavlje predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović uz koncelebraciju mnogih svećenika i Katedralni pjevački zbor.

Biskup Mile Bogović posebno je pozdravio hodočasnike koji su iz Gospića, Ogulina, Rijeke i ostalih mjesta došli u Krasno pješice te Hrvatsku vojsku i policiju. Zahvalio je svima koji su u to svetište došli da zajednički svetkuju najveći blagdan Marijin - zaštitnicu Biskupije.

Biskup Bogović istaknuo je da je majka Marija uvijek bila službenica Riječi Božje i zato je dosegnula najveću moguću veličinu.

Ona je svoje žrtve i svoju majčinsku bol ujedinila s boli i žrtvom svojega sina i zato je postigla vrhunac koji čovjek može postići da bude velik, rekao je biskup Bogović, ističući pritom mjerila koja služe našoj prošlosti i sadašnjosti.

"Neke se veliča bez razloga, a neki ne dobivaju zasluženo priznanje. Ne može se donijeti ispravan sud ako se krene od krivih polazišta i ako se ne uzmu prava mjerila. Naš narod će biti na sigurnom putu ako bude veličao i častio prave veličine, a njih ćemo otkriti najlakše ako ih gledamo od oltara Kristova, od Njegove žrtve, i ako znamo poput Marije stajati uz Isusa za vrijeme njegove žrtve i ljubavi prema Bogu i ljudima", zaključio je biskup Bogović i pozvao vjernike da podupru izgradnju Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije