OPASNO VRIJEME

Pakao na plus 40! Od srijede najviši stupanj upozorenja, najgore će biti u tri regije

Foto: DHMZ/PIXSELL
1/7
08.07.2024.
u 07:33

Zbog visokih temperatura na Jadranu je danas proglašen i žuti meteoalarm. Dok se na sjevernom Jadranu očekuje minimalna temperatura od čak 22°C, na jugu bi maksimalci tijekom dana mogli premašiti i 34°C

Barem djelomice sunčano i vruće. Poslijepodne su uz jači razvoj oblaka u unutrašnjosti lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ovaj ponedjeljak dok Hrvatsku očekuje novi toplinski val. 

Zbog visokih temperatura na Jadranu danas je proglašen i žuti meteoalarm. Dok se na sjevernom Jadranu očekuje minimalna temperatura od čak 22°C, na jugu bi maksimalci tijekom dana mogli premašiti i 34°C. Još gora situacija očekuje se u utorak, kada će cijela Hrvatska biti pod meteoalarmima zbog visokih temperatura. Zbog još većih vrućina u unutrašnjosti će na snazi biti žuto upozorenje, a na Jadranu i narančasto.

Foto: DHMZ

''Pretežno sunčano te i dalje vruće. Uz umjeren i jak razvoj oblaka poslijepodne lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz obalu jugozapadni, na sjevernom dijelu i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 27, a najviša većinom između 31 i 36°C'', najavljuje DHMZ za utorak. 

Međutim, prognostičari DHMZ-a za HRT najavili su kako se vrhunac toplinskog vala očekuje od srijede. Atmosfera će biti posve stabilna, najavio je meteorolog Dragoslav Dragojlović, a lokalni pljuskovi očekuju se ponegdje na kopnu u utorak i srijedu.

POVEZANI ČLANCI:

– Na Jadranu idućih dana obilje sunčana vremena. Uz visoku dnevnu temperaturu zraka, i noći će biti tople, pa će i ondje biti upozorenje na toplinski val, u utorak narančasto, a od srijede crveno – prognozirao je, a na to upozoravaju i prognostičari N1 televizije. Kažu kako će od srijede na snazi biti najviši, crveni stupanj upozorenja na vrućinu za riječku, splitsku i dubrovačku regiju. Dodaju kako će temperature lokalno rasti i do 40 stupnjeva u nastavku tjedna.

>> FOTO Pogledajte kako napreduje sanacija Bošnjaka: Svi mještani na nogama, obnova u punom jeku!

1/29

Komentara 2

5S
505.scrtom
09:46 08.07.2024.

treba na kupanje, u rijeku, kanal, jezero,.more ili gumeni bazen pred kućom. gdje god stignete.

IH
iron.hide.54966
07:39 08.07.2024.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije