NESREĆA KOD DUBROVNIKA

Krenulo suđenje Albanki Klevisi Ymeri: Terete je da je u teškoj prometnoj usmrtila brata i sestru

Albanka Klevisa Ymeri
Screenshot/Instagram
10.09.2024.
u 10:41

Policijskim očevidom utvrđeno je da je albanska državljanka svojim terencem BMW XM nepropisno pretjecala i frontalno se sudarila s automobilom VW Golf koji je išao iz suprotnog smjera

Jutros je pred Općinskim sudom u Dubrovniku započelo suđenje albanskoj državljanki Klevisi Ymeri, koju se tereti da je skrivila nesreću u kojoj su na Ratcu smrtno stradali brat i sestra, Katarina (18) i Stjepan Đerek (20). Nesreća se dogodila u travnju ove godine na Ratcu. Odvjetnik okrivljene Klevise Ymeri je Dragan Pištalo, a obitelji Đerek Zvonimir Bodrožić iz Zagreba, javlja Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, Županijski sud u Dubrovniku poništio je odluku Općinskog suda kojom je Albanka Klevisa Ymeri trebala biti puštena uz jamčevinu od 70.000 eura. Sud je utvrdio ozbiljne proceduralne pogreške i vratio predmet Općinskom sudu na ponovno razmatranje. Nova odluka o njezinom puštanju bit će donesena na sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku.

Albanku se tereti da je skrivila prometnu nesreću 9. travnja 2024. na predjelu Ratac između Dubrovnika i Slanog, a u kojoj su živote izgubili brat i sestra Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek. Policijskim očevidom utvrđeno je da je albanska državljanka svojim terencem BMW XM nepropisno pretjecala i frontalno se sudarila s automobilom VW Golf koji je išao iz suprotnog smjera. Ymeri je uhićena odmah po puštanju iz dubrovačke bolnice te joj je određen jednomjesečni pritvor, koji joj je u međuvremenu produljivan. 

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Dubrovniku je 9. srpnja protiv Ymeri podiglo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

VEZANI ČLANCI:

Zbog mogućnosti puštanja na slobodu uz jamčevinu pred dubrovačkim sudom je dvaput održan prosvjed. Oba puta se okupilo stotinjak članova šire obitelji, prijatelja i sugrađana iz doline Neretve i Dubrovnika, koji su nosili brojne transparente i majice sa slikom poginulih Stjepana i Katarine. Obitelj je pokrenula i peticiju na internetu kojom traži "Pravdu za Katu i Stipu".

FOTO Katarinu i Stjepana autom ubila Albanka, njihov brat poveo prosvjed: Majica koju je nosio pred sudom slama srca

Albanka Klevisa Ymeri
1/20
Ključne riječi

Komentara 4

ZI
ziva___istina
15:30 10.09.2024.

Za ovakvu bahatost u Njemackoj bi dobila dozivotnu robiju.

EB
EBERT
11:06 10.09.2024.

Kazniti je za čitavi život.Ona je odgovorna za dva mlada života.Njezina arogantnost došla do toga.

RA
racman
13:26 10.09.2024.

Slažem se, ali ne u potpunpsti, ne za cjeli život svakom se može dogodit nesreća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije