Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na društvenim mrežama

Kruže lažne vijesti o smrti Mate Rimca, on se oglasio: 'Morat ću razočarati naciju'

Zagreb: Mate Rimac pozirao zadovoljan u svom robotaksiju "Verne"
Zeljko Lukunic/PIXSELL
03.07.2024.
u 13:29

Osim Rimca, prevaranti pišu da je preminuo i Zvonimir Hodak, a oba teksta lažno pripisuju Bradburyjevu portalu

Ako ste danas scrollali po društvenim mrežama, možda ste naletjeli na sponzorirani oglas o smrti Mate Rimca. Oglas se pojavljuje uz fotografiju svijeće, a navodno vodi na članak koji je objavio Total Croatia News, portal koji vodi britanski pisac Paul Bradbury koji već niz godina živi u Hrvatskoj i govori o svojim iskustvima u našoj zemlji.

On je na svojim društvenim mrežama objasnio kako se radi o pogrešci, a pratitelje je zamolio za pomoć. "Era lažnih vijesti. Čini se da TCN ima novi biznis s lažnim osmrtnicama. Sponzorirane objave na Facebooku objavljuje više stranica, a ako kliknete na link, odvest će vas na sasvim drugu stranicu. Prijavljivanje tih portala očiti je prvi korak, no oni mogu samo pokrenuti drugi. Znate li kako ovo mogu zaustaviti?" napisao je Bradbury.

Osim Rimca, vidi se u njegovoj objavi, prevaranti pišu da je preminuo i Zvonimir Hodak, a oba teksta lažno pripisuju Bradburyjevu portalu. U komentarima ga pratitelji nastoje ohrabriti govoreći mu da takve objave nitko ne shvaća ozbiljno i da treba samo nastaviti prijavljivati oglase kao lažne, no njega brine što se sve to nepravedno povezuje s njegovim portalom.

Cijela je priča došla i do Mate koji je ispod Bradburyjeve objave na Facebooku napisao "Morat ću razočarati naciju. Još sam živ. Žao mi je". Bradbury mu je odgovorio: "Kvragu, mislio sam da imam svjetsku ekskluzivu. Ipak, drago mi je to čuti, samo nastavi, mladiću."

VIDEO Mate Rimac predstavio projekt robotaksija Verne

Komentara 4

Avatar bijelivrabac
bijelivrabac
14:38 03.07.2024.

Da mene bar obavijeste da su umrli Mesić i Puhovski. Makar lažno.... Sreća bi kratko trajala, ali osjećaj je osjećaj, makar i kratkotrajan.

CH
chemica
14:28 03.07.2024.

Meni je pak iskočila "vijest" da od mene skrivaju smrt Davora Meštrovića. Obavezno lupim podrugljivi cerek, kao i svakom onom kriminalcu koji me preko Plenkija i Zokija uvjerava da trebam uložiti novce u nepostojeće dionice ppd-a. Fejsbuk je pak toliko glup i malouman pa svaki put zaključi da se meni dotična stranica neopisivo sviđa pa mi je preporuči za detaljnije praćenje. Očigledno treba malo intenzivirati te kazne. Za svaku objavu da je netko umro, a on živ i zdrav, milijardica eurića pa će brzo da se uvede reda. Onaj tamo preko bare se bogati, a smradovi ovdje također, varajući ljude. Kao da ga baš i nije briga. Dok milijarde kapaju.

RE
Realistic
15:04 03.07.2024.

Mate zasto misliš da si razocarao naciju sa tim da si živ?Jel ti to izigravaš Hrvatkog mucenika da te ljudi mrze i preziru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije