DETALJI ATENTATA

Krvavog uha micali su ga s pozornice, a Trump je molio tajnu službu samo jedno

Trump rushed from rally after gunfire rings out
Foto: ABC/US Network Pool/REUTERS
1/46
15.07.2024.
u 08:55

Pohvalio je pripadnike tajne službe za to što su ubili Crooksa, koji je sjedio na krovu oko 130 metara od pozornice na kojoj je Trump govorio.

Atentat na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa užasnuo je sve prisutne, ali i sve ostale. I dok u ovom trenutku se provodi istraga kako bi se pokušao utvrditi motiv koji je potaknuo 20-godišnjeg Thomasa Matthewa Crooksa da odluči napasti skup republikanaca u Pennsylvaniji, otkriva se sve više detalja o trenucima napada, ali i nakon.

U trenutku kad se bivši predsjednik Donald Trump pokušavao sklonio tijekom atentata na skupu u subotu, u metežu je izgubio cipele. U snimkama Trumpovog razgovora s pripadnicima tajne službe nakon pucnjave, bivši predsjednik se može čuti dva puta kako govori da se mora obuti u trenutku kad su ga agenti počeli micati s pozornice.

"Daj da uzmem cipele. Pusti me da uzmem cipele", kaže Trump.
"Imam vas, gospodine. Imam vas, gospodine", kaže muški agent.
"Daj da se obujem", ponovio je Trump.

Trump je u intervjuu za New York Post rekao da je ostao bez cipela kad ga je tajna službe krenula evakuirati s pozornice. “Agenti su me tako jako zgrabili da su mi cipele ispale, a cipele su bile čvrsto zavezane", rekao je Trump. Ustvrdio je i to da je želio nastaviti pričati s okupljenima, ali mu to tajna služba nije dopustila kazavši mu kako nije sigurno i da mora u bolnicu.

Pohvalio je pripadnike tajne službe za to što su ubili Crooksa, koji je sjedio na krovu oko 130 metara od pozornice na kojoj je Trump govorio. "Ubili su ga jednim hicem točno između očiju", rekao je bivši predsjednik pokazujući novinarima na hrbat nosa. "Napravili su fantastičan posao", dodao je. "To je nestvarno za sve nas."

VIDEO Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

Komentara 4

TR
trpimir2022
09:12 15.07.2024.

Prepa službenom izvješću, atentator je djelovao sam. Istragu bi ipak trebalo povesti od snajperiste koji je ubio atentatora. On je očigledno cijelo vrijeme vidio atentatora, a pucao je tek da ga eliminira kao najvažnijeg svjedoka, a ne da spriječi atentat. Kad snaperisti tajne službe ne bi znali jedan za drugoga, međusobno bi se poubijali, tako da je za atentatora odmah znao da mu nije kolega.

Avatar southman
southman
09:16 15.07.2024.

Budu li te takvi i dalje čuvali idući put će te pogoditi.

UK
ukrajina
10:29 15.07.2024.

Nije tražio cipele već je tražio pelene ! Koje li vijesti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije