U OPTJECAJU IDUĆI TJEDAN

Kune odlaze u povijest: Pogledajte kako će izgledati posljednja iskovana kovanica

kovanica 25 kuna
Foto: HNB
1/4
18.07.2022.
u 18:34

Ovakvih kovanica ''Pelješki most, 2022'' bit će izdano u 30.000 komada

Hrvatska narodna banka objavila je fotografije kovanica koja će prigodno biti puštene u optjecaj idućeg tjedna povodom otvorenja Pelješca. 

Foto: HNB

Ovakvih kovanica ''Pelješki most, 2022'' bit će izdano u 30.000 komada, a odluka o puštanju u optjecaj donio je Savjet HNB-a na sjednici prošle srijede. 

Foto: HNB

Također se radi o posljednjoj kovanici kune koja će ikad biti iskovana, jer se od 1. siječnja u Hrvatskoj službeno uvodi euro. 

Foto: HNB

- S konkretnom testnom proizvodnjom počeli smo tek nakon što smo primili modele, nakon što je završio natječaj HNB-a o nacionalnim motivima na eurokovanicama - objasnio je ranije predsjednik uprave Hrvatske kovnice novca Damir Bolta. 

>> VIDEO Damir Bolta, predsjednik uprave Hrvatske kovnice novca

Ključne riječi

Komentara 5

GO
GordanGorkic
19:13 18.07.2022.

Dobra kovanica priznat ću, fora za kolekcionare... volio bi da ju imam

Avatar Behemot
Behemot
23:48 18.07.2022.

Kada bi barem u povijest otišao anemični HDZ a ne kuna.

DU
Deleted user
09:06 21.07.2022.

Mogli su kovanice kuna pretopiti i iskovati eure,a ne držati u skladištu i plaćati sami sebi najam.Tako bi bilo ekološki,ali metal i sve ostalo gazde propisuju briselkoviću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije