SNIMIO NA TIKTOK

Kupac usporedio cijene u poznatom trgovačkom lancu kod nas i u Njemačkoj: 'Nevjerojatno! Dajemo više od duplo'

Foto: TikTok
1/3
22.08.2024.
u 15:37

Cijene u Hrvatskoj su, dakle, nerijetko više od duplo većih nego u Njemačkoj, što je izazvalo brojne kritike, osobito s obzirom na razliku u prosječnim plaćama između dviju zemalja.

Već godinama ljudi komentiraju kako su cijene u trgovinama u Njemačkoj često povoljnije nego kod nas u Hrvatskoj, unatoč uvriježenom mišljenju da bi životni troškovi u razvijenijim zemljama trebali biti veći. Međutim, jedan TikTok video donosi konkretne dokaze koji potvrđuju tu percepciju.

Korisnik TikToka @balkanskipoglednasvijet podijelio je video koji je ubrzo postao viralan, izazvavši brojne reakcije na društvenim mrežama. U videu uspoređuje cijene nekoliko identičnih proizvoda iz popularnog lanca drogerija DM u Hrvatskoj i Njemačkoj, otkrivajući šokantne razlike koje su izazvale val nezadovoljstva među hrvatskim potrošačima.

Na primjer, omekšivač Lenor od 120 ml u Hrvatskoj košta 5,65 eura, dok u Njemačkoj isti proizvod stoji svega 2,75 eura. Slične disproporcije vide se i kod drugih proizvoda: Balein gel za tuširanje od jedne litre u Hrvatskoj košta 85 centi, a u Njemačkoj 55 centi, dok kapsule Finish za perilicu posuđa hrvatski kupci plaćaju čak 18,95 eura, u usporedbi s 9,75 eura u Njemačkoj. Cijene u Hrvatskoj su, dakle, nerijetko više od duplo većih nego u Njemačkoj, što je izazvalo brojne kritike, osobito s obzirom na razliku u prosječnim plaćama između dviju zemalja.

Video je prikupio preko 32 tisuće lajkova i pokrenuo raspravu o nepravdi u formiranju cijena na različitim tržištima. Hrvatski potrošači s pravom traže veću transparentnost i pravednost, osobito kada je riječ o osnovnim proizvodima za svakodnevnu upotrebu.

@balkanskipoglednasvijet Preuzeto sa youtube kanala: Monika i Marko 1. dio DM #balkan #hrvatska #njemačka #njemacka #hrvatska🇭🇷 #hrvatskatiktok #cijene #dm ♬ original sound - Balkanski pogled na

Ključne riječi

Komentara 30

ZO
Zorinko
21:50 22.08.2024.

Ovo je davno postao test inteligencije, koji Hrvati masovno padaju.

KP
Karlovacko pivo
21:58 22.08.2024.

U Hrvatskoj u Kauflandu 1.5 l vode wittel kosta 1.99 a u Švicarskoj ista takva košta oko 75 papa ili centi a našoj Jani nije ni slična

Avatar lapolapo
lapolapo
06:51 23.08.2024.

Tu me "deru" tu kupujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije