Foursquaropoly

Kupi zgradu u kojoj radiš pa naplati šefu njegov dolazak u ured

monopoly
VL
02.09.2011.
u 11:54

Studenti Miami Ad Schoola popularni Monopoly prilagodili su, spajajući ga s Forsquare-aplikacijom, novim tehnologijama koje igru podižu na novu razinu.

Sjećate li se Monopolyja?

Ako vam je sjećanje još i svježe na igru koja je svakom sudioniku pružala odličan osjećaj koji preplavljuje kada se kupi neka nekretnina, otvori hotel, "zauzme" ulica, sjećate li se kad ste posljednji put pozvali prijatelje na "starinsko" druženje uz društvene igre?

Svakodnevno jurcanje za obvezama koje stežu obruč oko vremena koje nam je na raspolaganju ostavljaju tek rijetke trenutke za opuštanje i zabavu pa igre poput Monopolyja ostaju tek u lijepom sjećanju.

Studenti Miami Ad Schoola razvili su, zato, aplikaciju koja će Monopolyju udahnuti novi život. Početna točka bio je popularni Foursquare, odnosno lokacijska društvena mreža pomoću koje se prijavljujete na lokacije kao što su neki gradski trg, tvrtka u kojoj radite, poznati muzej, restoran, kafić... Svakom svojom prijavom osvajate bodove i bedževe, a, ako se na neku lokaciju prijavite više puta nego itko drugi, postajete gradonačelnik (mayor).

Spajanjem Foursquarea i Monopolyja dečki i djevojke iz Miamija predstavili su Foursquaropoly, piše portal aboutfoursquare.

Grad u kojem živite tako postaje ploča s posjedima koji su "na prodaju". A kupiti se može sve.

Prijavite se, na primjer, u tvrtku u kojoj radite. Kupite zgradu. I onda gledate svog šefa kako vam isplaćuje novac (rentu) za svaki put kada se prijavi da je na poslu!

Kako bi od šefa i ostalih kolega koji igraju igru i dalje mogli naplaćivati najamninu, morat ćete platiti račun koji će vam svaki tjedan doći na naplatu, a da biste zadržali nekretninu u svom portfelju.

Svaki igrač na raspolaganju ima 100.000 dolara, a kako će dalje upravljati novcem, ovisi samo o njemu. Jedini uvjet za kupnju je da lokacija još nije kupljena i da imate dovoljno novca na računu. Samo najuporniji, i oni koji znaju s novcem, mogu doći do konačnog cilja, kupiti najpopularniji posjed u gradu.

Ideja je još uvijek na razini koncepta i ne zna se kada će i hoće li aplikacija biti dostupna širokom tržištu.

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivoros
18:59 02.09.2011.

Dali ste sigurni da se igra zove Foursquaropoly? Mislim da se igra zove Kerum Split ili nešto slično. Ide ovako: iznajmiš fotelju gradonačelnika, onda fol kupuješ i nula plaćaš, drpiš nekretnine sve što vrijedi. Onda vračaš ofucanu fotelju, a nekretnine zadržiš. Tu je kraj prvog nivoa. Drugi nivo sada iznajmiš saborsku fotelju i više ne kupuješ pojedinačne nekretnine, sada kasiraš dijelove županija. Naravno ima tu i zamki, u prvom nivou smetaju ti ovce. U drugom opet ovce, samo sad ih ima puno više i glasnije su. Malo opasniji su likovi USKOK, SOA, POA, TUŽILAŠTVO SUD i slični likovi. Neke možeš i izbječi, vratiš koju nekretninu iz prvog nivoa. No ne izbjegneš li sve padaš u rupu Remetinec. Zato je najbolje igrati samo prvi nivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije