Večernji list imao informacije

Kutleša kandidat za Kaptol još od 2018.

Nadbiskup Kutleša predvodio misu polnoćku u splitskoj prvostolnici svetog Dujma
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
14.02.2023.
u 22:38

Pisali smo tada o tim informacijama, razgovarajući s upućenim sugovornicima, a da su neki od njih imali prilično točne informacije, pokazalo se poslije četiri i pol godine, tj. današnjim imenovanjem mons. Kutleše zagrebačkim nadbiskupom koadjutorom

Ime mons. Dražena Kutleše kao mogućeg nasljednika zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića pojavilo se prvi put u studenome 2018. godine. I to kada su hrvatski biskupi bili na svojem redovitom rimskom pohodu “Ad limina apostolorum”. Naime, papa Franjo primio je nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića u četvrtak, 15. studenoga, a u petak, 16. studenoga porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu, mimo uobičajenog protokola, o čemu je Tiskovni ured Svete Stolice izvijestio jednom rečenicom.

Mnogima je to bio znak da se nešto događa na relaciji Vatikan – Kaptol, pa su slijedili zaključci kako je upravo Kutleša najizgledniji kandidat za Bozanićeva nasljednika.

Pisali smo tada o tim informacijama, razgovarajući s upućenim sugovornicima, a da su neki od njih imali prilično točne informacije, pokazalo se poslije četiri i pol godine, tj. današnjim imenovanjem mons. Kutleše zagrebačkim nadbiskupom koadjutorom, koji će uskoro osvanuti na Kaptolu kao novi nadbiskup zagrebački te nakon toga i kardinal Rimske crkve.

Foto: VL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije