Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kuzmanić o ubojstvu Pukanića: Zaskočilo me 20 specijalaca i poleglo na pod

28.12.2008.
u 15:27

Milenko Kuzmanović, koji je zajedno sa Slobodanom Đurovićem te bratićima Lukom i Robertom Matanićem, uhićen koncem listopada u Spačvi, te koji se sumnjičio da je nakon ubojstva Ive Pukanića i Nikole Franjića pomagao njihovim ubojicama u bijegu, pušten je iz pritvora u Remetincu.

Po povratku u Beograd, Kuzmanović je dao intervju Blicu, u kojem je objasnio okolnosti svoga poznanstva s Robertom Matanićem, te je najavio tužbu protiv Hrvatske. U razgovoru za Blic, Kuzmanović tvrdi da je Matanića upoznao na Sajmu automobila u Beogradu, te da ga je Matanić nazvao u listopadu, tražeći da mu donese punomoć odvjetnika koji ga je zastupao u Beogradu. Kaže da je punomoć uzeo 24. listopada (Pukanić i Franić ubijeni su dan ranije, op.a.) te da se dogovorio kako će se s Matanićem naći na parkingu Spačva, 29. listopada u 18 sati.

– Iako sam na parkingu vidio policajce, nisam znao zbog čega su tu. Izašao sam iz vozila, a iste sekunde opkolilo me 20 naoružanih specijalaca. Srušili su me na pod, tako me držali pola sata, a nitko me ništa nije pitao – kazao je Kuzmanović Blicu.

Ispričao je kako su ga policajci vratili do granice, uzeli mu sve stvari, te da su ga na putu u Zagreb nekoliko puta udarili u trbuh tražeći da im prizna da je Mataniću iz Srbije donio eksploziv. Tvrdi da je ta tortura, kako on kaže, trajala 45 minuta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije