Projekt 'Sunca'

Kvalitetni odnosi u obitelji štite od poremećaja u ponašanju djece

djeca
Davor Puklavec/PIXSELL
06.07.2013.
u 19:00

Sudjelovala su 163 dječaka, 66 djevojčica i 195 roditelja. Djeca su bila u dobi od 10 do 19 godina.

OSIJEK - Odnos im se poboljšao, obitelj uspješnije funkcionira. Spriječit će se tako i razvoj smetnji u ponašanju. Rezultat je to psihoedukativnih radionica i savjetovanja kroz koje su prošle 424 osobe u posljednje tri godine. Riječ je o programu “Psihološki tretman mladih s poremećajem u ponašanju i njihovih roditelja”, koje je vodilo “Sunce” Društvo za psihološku pomoć iz Osijeka.

- Odvojene su bile grupe roditelja i djece, a sudjelovala su 163 dječaka, 66 djevojčica i 195 roditelja. Djeca su bila u dobi od 10 do 19 godina, a prosječno 14 – navodi psihologinja Marina Perković Kovačević, voditeljica projekta koji je, inače, financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Naglasak je bio, dodaje, na kvaliteti obiteljskih odnosa, kao zaštitnog faktora u razvoju poremećaja u ponašanju djece i adolescenata. Kako bi pomoć bila djelotvornija, “Sunce” je surađivalo i s Centrom za socijalnu skrb, Prekršajnim sudom u Osijeku, Uredom pravobraniteljice, školama, ali i bolnicom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije