PROVJERITE SVOJE ZNANJE

KVIZ Koliko dobro poznajete Balkan? Pokušajte točno odgovoriti na ovih 15 pitanja

NORTH MACEDONIA-OHRID-LAKE SCENERY
Foto: TOMISLAV GEORGIEV/XINHUA
1/3
12.10.2024.
u 10:58

Dok je Balkan često bio na granici sukoba i promjena, danas je simbol kulturne raznolikosti i tradicije

Balkan je regija fascinantne povijesti, bogate kulture i neizmjerne prirodne ljepote. Balkan je poznat po svojoj raznolikosti, koja se ogleda u jezicima, običajima i tradicijama. Ova regija, smještena na raskrižju Istoka i Zapada, dom je nekih od najstarijih civilizacija i važnih povijesnih događaja. Jeste li znali da je Ohridsko jezero jedno od najstarijih jezera na svijetu, staro oko tri milijuna godina? Ili da je Dubrovnik bio neovisna republika više od 400 godina?

Balkan je također poznat po svojoj bogatoj kuhinji – od ćevapa u Bosni i Hercegovini do sarme i moussake u Grčkoj i Srbiji. Regija je dom nekih od najvažnijih povijesnih ličnosti, kao što su Nikola Tesla i Mehmed II Osvajač. I dok je Balkan često bio na granici sukoba i promjena, danas je simbol kulturne raznolikosti i tradicije. Jeste li spremni testirati svoje znanje o ovoj regiji? Sudjelujte u kvizu i saznajte koliko dobro poznajete Balkan!

GALERIJA Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

NORTH MACEDONIA-OHRID-LAKE SCENERY
1/28
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije