Suđenje I. Z. Čičku

Laptalo: Čičak me nazvao 'šaptalom', što je to nego uhoda

Kristo Laptalo
Davor Višnjić
31.05.2010.
u 16:28

– Objavio sam svoje mišljenje koje je neutuživo, a informacije sam crpio iz novina kojima kao novinar vjerujem – objasnio je Čičak danas na Općinskom kaznenom sudu.

- Ne smatram se krivim – izjavio je danas slobodni novinar Ivan Zvonimir Čičak (63) kojeg za klevetu pred Općinskim kaznenim sudom tuži kapetan Kristo Laptalo. Čičak smatra da člankom iz listopada 2009. godine, koji je objavljen u Jutarnjem listu i u kojem navodi da je svjetska praksa da se u slučajevima sličnim Laptalovu pred grčkim sudom optuženog oslobađa samo u slučaju nagodbe i “došaptavanja” s tužiteljstvom, nije naškodio Laptalovoj časti niti je imao tu namjeru.

 – Objavio sam svoje mišljenje koje je neotuživo, a informacije sam crpio iz novina kojima kao novinar vjerujem – objasnio je, ali Laptalo je vrlo brzo odgovorio kako u niti jednom Čičkovu članku o njemu, pa ni ovom oko kojega se spore, nema niti jedne istine.

– U članku je čak i moje ime pretvorio u Šaptalo. Iako me nigdje nije izravno nazvao uhodom, ne znam kako bi se drugačije nazvala osoba koja se, prema njegovoj tvrdnji, ispod stola došaptava s tužiteljstvom – kazao je Laptalo i nastavio objašnjavati sudu zašto mu je Čičkov članak naštetio.

– Prijatelji su me ispitivali ima li u njegovu pisanju istine, ali njegova kleveta i laž najveću štetu mom ugledu donijela mi je u očima ljudi koji me ne poznaju, moj slučaj su pratili u medijima, a ja im nisam imao priliku objasniti što je istina.

Želeći obraniti svoju čast i objasniti sudu što za njega znači i koliko ga vrijeđa izraz Laptalo - Šaptalo, kapetan Laptalo naglasio je kako na leđima i u glavi ne nosi ništa s čim bi mogao trgovati s grčkim tužiteljstvom te Čička kao novinara upozorio da ima prava i odgovornosti, a ne samo prava bez odgovornosti.

– Nakon što sam oslobođen svih optužbi, nastavio me blatiti. To se tako ne radi. Ako njega ovaj sud proglasi nevinim, tu za mene prestaje ovaj slučaj, a on s mojim ni nakon oslobađajuće presude nije prestao – završio je Laptalo s obrazloženjem zašto mu je Čičak toliko naštetio, a nastavit će u rujnu kada će se sudu predočiti svi Čičkovi tekstovi iza kojih i danas tvrdi da stoji.

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:32 31.05.2010.

Hehe! Čičak Hehe!

IS
istima
18:32 31.05.2010.

kad god pomislim da Čičak nemre dublje potonuti...... on me razuvjeri

MO
mozel
17:35 31.05.2010.

Gospodin Cicak kaze da je sve iz novina crpio a kako kaze da vjeruje novinarima. ja bi rekao da su novinari skloni vise neistini nego istini.Evo jednoga slucaja kako novinar Hedlov pise u clanku u kome stoji \"Seks stoji iza pritiska da se ukine presuda Glavasu\" te Butkovicev komentar osloboditi Glavasa znacilo bi katastrofu.Isti su slucaji bili kada su partizani sudili Hrvatskim braniteljina 45,46,47 godine kada su novinari pisali \"ko sumnja u narodnu vlast taj se je priklonio na stranu neprijatelja.Sumnjati u narodno sutstvo znaci rusiti narodnu vlast i totalno se srozati na neprijateljsku stranu.Sto je znacilo da i Advokati sa svojim raznim smicalicama nisu smijeli da brane koji su bili optuzeni.Tosu novinarska posla pa moj Cicak treba se postaviti da si ti umjesto Laptala bio a da ti je drugi tako podvaljivao kako bi se onda ti osjecao.POZDRAV LAPTALU KAO POSTENOM KAPETANU POMORSTVA,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije