Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgradio ordinaciju

Lažni liječnik u Njemačkoj 'liječio' preko 200 ljudi: Izdavao recepte, lijekove, bolovanja...

Liječnik
Foto: Pixabay
1/2
04.06.2024.
u 13:51

Ordinacija je bila potpuno opremljena, a 35-godišnjak je prevario dobavljače i pružatelje usluga iz 27 tvrtki za 77.000 eura

Lažni liječnik (35) iz njemačkog grada Leipziga prevario je više od 200 pacijenata koji su posjetili ordinaciju "Dr. Sascha Robert”. On je izgradio ordinaciju koja je bila opskrbljena medicinskom opremom i hitnom službom, a sada je protiv njega podignuta optužnica za prijevaru, tjelesne ozljede i zlouporabu vlasništva. Samoproglašeni liječnik radio je od srpnja 2020. do sredine veljače 2021. godine i to bez završenog medicinskog fakulteta i dozvole, piše Fenix magazin.

“Pod stručnim nazivom ‘doktor’ navodno je izdavao brojne potvrde o nesposobnosti za rad (bolovanja) i recepte pacijentima, u nekim slučajevima izravno predavao lijekove i provodio liječenje”, objasnila je državna tužiteljica Christine Schumann.

Ordinacija je bila potpuno opremljena, a 35-godišnjak je prevario dobavljače i pružatelje usluga iz 27 tvrtki za 77.000 eura. Policija je tražila pacijente, a prije podizanje optužnice javilo ih se preko 200. S obzirom na to, ne može se isključiti da ih je bilo i znatno više. Navodno je nastavio "liječiti" online, nakon što mu je ordinacija zatvorena, no završio je u zatvoru zbog prethodne presude za prijevaru.

 

GALERIJA Katastrofalne poplave pogodile Njemačku, pogledajte strašne prizore
Liječnik
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije