Životni intervju:

Legendarni Kuzma Kovačić: Dizajni eura su ružni, sramota je da imamo istog Teslu kao Srbi

20.02.2022.
u 15:52

Hvarski i splitski kipar, autor Oltara hrvatske domovine na Medvedgradu, triju Tuđmanovih spomenika, ali i hrvatskoga kovanog novca, u životnom intervjuu teško se miri s činjenicom da kuna odlazi u povijest

Komentara 42

BU
burza
16:41 20.02.2022.

Pa nisi se ni ti proslavio sa Tudmanovim kipom

Avatar dragovič
dragovič
17:16 20.02.2022.

80%nas je sram sto ukidamo kunu sa slikama hrvatskih velikana od Starcevica do Radica a uvodimo stranu valutu sa Teslom koji je bio na novcanicyma bivse Yuge a i sad je na srpskim dinarima ....

DU
Deleted user
17:05 20.02.2022.

Što se tiče Tesle, ima on svoj spomenik u SI sustavu i taj je doista "od formata". Puno bijesa u dijelu srpske javnosti izazvala odluka da se stavi baš Tesla na kovanicu - radi se o nekoj zamjerki iz tog smjera, ali da Hrvatska ignorira Teslu, e onda bi bilo eto ga, kakav se rodio u Hrvatskoj i ništa, nikakva zabilježba, kao da i nije. U svakom slučaju, da Tesla uskrsne - bio bi začuđen kako slabo su teh. razvijene danas i Hrvatska i Srbija odnosno prednjače Japan, Južna Koreja, SAD, Njemačka u tehnološkom razvoju i sferi slabe/jake struje, a mi smo teška elektro-provincija, i jedni i drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?