Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Liječnica pod istragom jer je mladić zbog krive terapije izgubio vid

Domagoj Dugina
24 sata
08.10.2009.
u 08:46

Križevačka policija pokrenula je istragu nad liječnicom (47) hitne pomoći zbog sumnje da je nesavjesnim liječenjem teško narušila zdravlje tada 17-godišnjeg Domagoja Dugine koji je obolio od toksične epidermalne nekrolize (TEN).

Mladić je, piše 24 sata, na Badnjak prije dvije godine u križevački Dom zdravlja došao s upalom grla i očiju. Liječnica mu je osim kapi i sirupa dala i injekciju Voltarena, iako su je upozorili da je Domagoj u djetinjstvu bolovao od epilepsije.

- Pola sata kasnije njegovo se tijelo zbog toga osipalo, pa je doktorica došla k nama kući i dala mu drugu injekciju, a onda je nastala katastrofa - rekao je Domagojev otac za 24 sata. Domagoj se sljedeća dva i pol mjeseca liječio u zagrebačkim bolnicama. Tamo mu se tjelesna temperatura tjednima nije spuštala ispod 41°C, otpali su mu svi nokti na rukama i nogama i još ih nema, stradali su mu unutarnji organi i više je puta operiran.

- Zbog trotjedne temperature i groznice srasli su mi očni kapci i izgorjele žlijezde koje proizvode suze, koža mi je otpala, smršavio sam 26 kilograma i imao pet operacija očiju te jednu jednjaka. Na lijevo oko vidim 15%, na desno još manje, čitam i gledam televizor s deset centimetara udaljenosti, a sve samo zato što liječnica nije poslušala tatu pa sam obolio od TEN-a - ispričao je mladić u svibnju.

Križevačko općinsko državno odvjetništvo u zahtjevu za istragu navodi da liječnica pacijenta nije uputila u bolnicu iako je znala da zbog netočne dijagnoze i pogrešnog načina liječenja može doći do štetnih posljedica, te pristajući na to dala mu te injekcije.

Ključne riječi

Komentara 28

GO
goran2
20:11 08.10.2009.

Mihac, izuj papuče, operi pod u kuhinji, skuhaj si čaj za probavu i vrati se pod svoj kamen...Miraannn

GO
goran2
14:18 08.10.2009.

Mihac. Otkud si izronio? Debilane.

GO
goran2
17:19 08.10.2009.

Mihac država je još i dobra kad takvi debilani žive u njoj. Zato se i razmišlja o kastraciji kao sudskoj mjeri. Neki to ne obavljaju na prirodni način pa ni naš Mikac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije