Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAJU 33 ZAPOSLENIKA

Ovo je najbogatija strukovna komora po prihodima: Proračun od 30 milijuna kn

Krešimir Luetić
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
27.08.2019.
u 16:00

Strukovne komore ukupno imaju godišnji prihod od 136,6 milijuna kuna te 171 zaposlenog.

Strukovne komore u Hrvatskoj ukupno imaju godišnji prihod od 136,6 milijuna kuna te 171 zaposlenog. Rekorder po prihodima i broju zaposlenih među 25 istraživanih komora jest Hrvatska liječnička komora sa gotovo 30 milijuna kuna godišnjeg proračuna i 33 zaposlenih.

Dio je to rezultata istraživanja što rade, na koji način i za koliki novac strukovne komore u zemlji, a koji su pokrenuli i provode docent Domagoj Švegar i njegovi kolege Dragan Vuletin, magistar psihologije, Nataša Ivanković dipl. psih. prof. i profesor Ivica Milanja. Okupljeni u neformalnu građansku inicijativu "Psihološko proljeće" poslali su upit, kako smo ranije objavili, svih 25 strukovnih komora u zemlji od kojih neke i dalje izbjegavaju odgovoriti na pojedina, ponajprije financijska pitanja, poput Hrvatske komore medicinskih sestara. 

>>Cijelu tablicu pogledajte u foto galeriji

Gore navedeni podaci o ukupnom prihodu i broju zaposlenih najava su daljnjeg nastavka, poručili su iz Inicijative, istraživanja i svojevrsnog građanskog nadzora nad strukovnim komorama. Treba dodati da su ukupni prihodi i ukupan broj zaposlenika sa datumom 31. prosinca 2018. godine, a iz Inicijative dodaju i da je taj broj zaposlenih veći nego primjerice od broja zaposlenih u Ministarstvu uprave. 

 - Nezadovoljni lošim stanjem i nepravilnostima u radu Hrvatske psihološke komore, ali i drugih strukovnih komora u kojima se članovi ustručavaju ne samo kritizirati već uopće i propitivati o radu ili rashodima svoje komore, namjera nam je demokratizirati strukovne komore, smanjivati nezakonitosti i nepravilnosti u radu  komora te  drastično podizati razinu  transparentnosti - poručili su iz Inicijative. 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
13:59 27.08.2019.

Mislim da bi "Hrvatska komora uhljeba" bila naj jača

IB
iva.begovic
15:06 27.08.2019.

Bravo za inicijativu. Strukovne komore trebale bi štititi ugled struke koju okupljaju i zastupaju. No, ne rade to ili barem ne u onoj mjeri kojoj bi trebalo pa se postavlja pitanje koja im je uopće svrha. Uhljebistan. Nadam se da će jednoga dana netko istražiti i objaviti koliko je članova "partije, zna se koje" na rukovodećim pozicijama u državnoj i javnoj upravi. Jer od tuda sve potiče. Od svjetonazora iz prošlih vremena. One privilegije koje je nekada donosilo članstvo u Savezu komunista danas donosi članstvo u HDZu. Vuk političkog oportunizma samo je promijenio dlaku, ali čud je ostala ista.

Avatar niwrad
niwrad
16:15 27.08.2019.

Legalni reket.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije