DANI TURIZMA

Linić: Nismo rasprodali sve turističke tvrtke

29.10.2003.
u 00:00

Ministrica turizma: Za Sunčani Hvar nikad više dobra ponudu kao ona Termi Čatež

Privatizacija u turizmu, često sporna točka, ipak je na kraju spojila resornu ministricu Pave Župan Rusković i potpredsjednika Vlade Slavka Linića. Oboje su jučer, na Danima hrvatskog turizma u Cavtatu, izrazili nezadovoljstvo privatizacijom u turizmu.

- Mnogi misle da smo sve rasprodali, no u turizmu smo u četiri godine prodali samo deset trgovačkih društava, dva strancima. Nismo bili uspješni. Oklijevali su i domaći ulagači, koji se tek sada odlučuju investirati u turizam. Najveće mi je razočaranje što uprave s radnicima nisu pokazale više interesa za preuzimanje poduzeća - rekao je potpredsjednik Linić dodajući kako su sada državne financije stabilne toliko da se može razmišljati o smanjivanju stope PDV-a za turizam.

Ministrica, kojoj je skup u Cavtatu bio oproštaj s branšom, poželjela je da se politika ubuduće što manje upliće u turizam. Sunčani Hvar spomenula je kao slučaj privatizacijskoga neuspjeha zahvaljujući politici.

- Politika se uplela i pokvarila iznimno dobar posao s Termama Čatež. No, bojim se da tako dobru ponudu Sunčani Hvar više nikada neće dobiti - rekla je ministrica kojoj je za govornicom pred 400-tinjak sudionika zadrhtao glas.

Pave Župan rekla je kako joj se osušilo grlo.

Radmila Kovačević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije