Digla ih na noge

Lisica ugrizla psa, lovci i policija punih pet sati tragali za njom

lisica
D. Javorović/Pixsell
06.01.2011.
u 15:52

To nije nikakva neuobičajena pojava, ima ih tijekom cijele godine, samo što se na snijegu lakše primijete. Nema razloga za paniku, kaže lovac A. Brkić

Na noge je digla policiju i lovce zalutala lisica koja se u srijedu došetala do Reisnerove ulice u širem središtu Osijeka. Četiri su puta građani od 15 do 18 sati pozvali policiju u pomoć, a nakon pet sati traganja divlja životinja ipak nije nađena.

 

Ušla u dvorište

 

– Lisica je ugrizla psa u jednom dvorištu u Reisnerovoj ulici, građani su odmah pozvali policiju koja je nas obavijestila. Na teren su izišli i veterinari koji su psa odmah cijepili i sanirali cijeli teren. Unatoč višesatnom traganju, lisicu ipak nismo pronašli – doznajemo od Antuna Brkića, predsjednika Lovačkog društva Mursa. Da su divlju životinju vidjeli, kaže, odmah bi ju ustrijelili.

 

– To nije nikakva neuobičajena pojava da se lisica pojavi u naseljenim mjestima, a s obzirom na to da je sada ovakvo vrijeme i svugdje je snijeg, građani ih lakše primijete. U tom dijelu grada blizu je groblje, ima puno otvorenog područja, a mnogo je i zaostalih cijevi kroz koje se one mogu provući i ući ljudima u dvorište – dodaje. Kaže kako su lisice na području Osijeka prisutne tijekom cijele godine, no da zbog toga ne treba dizati paniku. Iako je dan ranije lisica bila u njihovoj ulici, stanovnici Reisnerove nisu se uplašili.

 

Građani bez straha

 

– Ništa nisam čula o toj lisici i ne bojim se hodati ulicom jer su to divlje životinje i mislim da se one više boje ljudi nego mi njih – kazala nam je jedna sugrađanka iz Reisnerove ulice.

 

Inače, ovo nije prvi put da je ova životinja iz divljine došetala čak do gradskog središta. Jednu je 2008. godine u Strossmayerovoj ulici pregazio automobil, a lovci su je nakon toga morali ustrijeliti. Više problema s lisicama imaju, pak, stanovnici prigradskih naselja, gdje je njihov dolazak česta pojava.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:06 06.01.2011.

Ako je ugrizla psa, može bit\' bjesnilo u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije