poručili josipoviću

Logori su pitanje ratnog zločina, a ne humanitarni problem!

stajićevo
Arhiv VL-a
22.05.2010.
u 12:37

50-ak članova Udruge pravnika Vukovara 1991. zahtijeva brže procesuranje zločina nad logorašima i postavljanje spomen-ploče u Stajićevu.

Ogorčeni što do danas nisu procesuirani krivci za strašna mučenja i ubijanja hrvatskih zarobljenika u pet srbijanskih logora; Stajićevo, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš i Beograd, 50-ak članova Udruge pravnika Vukovara 1991. okupilo se danas pred veleposlansvtom Srbije na zagrebačkom Pantovčaku gdje su zapalili svijeće za žrtve i pred vrata veleposlanstva položili crvene ruže.

- Na današnji dan, prije dvije godine, podnijeli smo kaznenu prijavu glavnom tužitelju za ratne zločine u Beogradu, a do danas nema presude.  Zato smo mi danas ovdje i zato što nam ne dozvoljavaju da položomo spomen-ploču žrtvama u Stajićevu, rekao je predsjednik udruge Zoran Šangut, istaknuvši kako je njihovo nezadovoljstvo tim veće što ih ni Josipović ni Tadić, niti ministra pravosuđa Ivan Šimonović  još uvijek nisu primili na razgovore. Jedina svijetla točka im je, kazao je Šangut, jučerašnji sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem  koji je kazao kako su procesi pri kraju.

Predsjedniku Josipoviću poručuju kako njihovi zahtjevi nisu humanitarno pitanje, već pitanje ratnog zločina.

 

Komentara 16

OB
-obrisani-
14:33 22.05.2010.

ma stavite deset tabli i sto,i onako ce cigani posle dva dana da skinu i prodaju u staro gvozdje ili bronzu...ili da postavimo gardu da 24h cuva tablu da ne ispadne da smo je namerno skinuli...gluposti i kad nema problema mora neka budala da ga napravi.

AP
ApoloniDafne
17:36 22.05.2010.

Teodor Adorno , poznati Italijanski filozofof postojanje logora, kao i kon. logora smatra jednom od najvažnijih odrednica totalitarnoga društva odnosno fašističko-staljinističkoga ustroja. Miloševićev režim ima sve karateristike takvoga režima i prema međunarodnom pravu , dakle ne samo pravu naše države,, nego i međunarodnoj lagislativi organizatori i počinitelji takvih zločina se privode se pravdi bez pogovora i najteže kažnjavaju. Naši branitelji i civili i djeca žrtve takvih strašnih logora moraju dobiti moralnu i materijalnu satisfakciju, koja bi mogla bar donekle iako nikada do kraja ublažiti njihove strašne patnje i užasne traume. Suosjećajmo sa njima i trudimo se da njihove patnje nikada ne padnu u zaborav.

VI
vidimškoj
14:17 22.05.2010.

bilo bi normalno i ljudski stavt tu u logor ploču ali apsurd je za očekivat da to oni dozvole. Onda sebe svrstavaju u zemlju zločinaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije