ISTRAGA U TIJEKU

Na sjedište lokalng ogranaka HDZ-a u Bjelovaru bačen zapaljiv predmet, policija objavila detalje

Foto: HDZ Bjelovar
1/2
15.12.2021.
u 18:37

Što je iduće u tom ludilu mržnje?, pita se Županijski odbor HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije te su pozvali sve političke opcije da osude napade

Županijski odbor HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije priopćio je da je na sjedište stranke danas bačena zapaljiva naprava. Navode kako se to dogodilo nakon što je netko prije tri dana provalio u njihove prostorije i devastirao ih. 

"Nakon što su prije tri dana provaljene i devastirane prostorije Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, nasilje je eskaliralo: na sjedište naše stranke u Bjelovaru danas je bačena zapaljiva naprava. Što je iduće u tom ludilu mržnje?

Očekujemo od nadležnih tijela, kojima smo odmah prijavili i novi napad, da čim prije otkriju počinitelja ili počinitelje. Pozivamo sve političke opcije da oštro osude ovaj nemili čin te da odgovornom politikom i primjerenom komunikacijom zajedno pridonesemo deeskalaciji tenzija u hrvatskom društvu, tenzija koje pojedini akteri, nažalost, svjesno podjaruju svojom radikalnom, huškačkom retorikom, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje tajnik ŽO HDZ-a BBŽ Silvestar Štefović.

Foto: HDZ Bjelovar

Policija se oglasila ranije na svojim stranicama o prvom incidentu. 

- U razdoblju od 10. do 12. prosinca, u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića provaljeno je u poslovne prostorije jedne političke stranke iz kojih nepoznati počinitelj nije ništa ukrao - navodi PU Bjelovarsko-bilogorska. 

Iz PU Bjelovarsko-bilogorske stiglo je službeno priopćenje vezano uz današnji incident.

- Danas 15. prosinca u podnevnima satima, nepoznati počinitelj je u Bjelovaru bacio neutvrđeni zapaljivi predmet na zgradu u kojoj se nalazi sjedište jedne političke stranke.   Policijskim očevidom je utvrđeno da je nastalo oštećenje u vidu začađenja fasade. U svezi navedenog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja, kao i pronalaska počinitelja- stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 3

NN
novo nenormalni
19:20 15.12.2021.

vjerujemo nekome slučajno ispalo, tko bi imao nešto protiv hdza

DD
De der
20:21 15.12.2021.

Doći će vrijeme kad će kradezeovci kriti svoje članstvo i bacati članske knjižice, isto kao što su to radile komunjare.

TA
Tarantula
07:33 16.12.2021.

Nova godina je blizu i djeca bacaju petarde, sada vi to želite pretvoriti u teroristički napad i da napadaju vas samo zato što volite Hrvatsku i radite dobre stvari za njene građane! Mrze vas jer ste uspješni, jer jedan Filipović sjedi u NO Hrvatske šume i NO INA i prima 640 000 kn, zato je narod ljubomoran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije