ODOBRIO MORH

Mađarska i Srbija najavile zajedničku vojnu vježbu na vrhuncu vodnog vala Dunava

Zeleni otok i Batina pripremaju se za dolazak vodenog vala
Borna Jaksic/PIXSELL
19.09.2024.
u 12:06

Iz ministarstva su pozvali sve brodare da ne ometaju plovidbu navedenim brodovima

U danima kada se na Dunavu očekuje vrhunac vodnoga vala najavljena je zajednička vojna vježba oružanih snaga Mađarske i Srbije koja će se odvijati na samoj rijeci Dunav. Potvrdilo je to i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Lučka kapetanija Vukovar koji su 16. rujna poslali priopćenje brodarstvu s najavom vojne vježbe. U priopćenju stoji kako će u periodu od 22. do 27. rujna, uz suglasnost MORH-a, zajedničkim dijelom vodnog puta rijeke Dunav plovidbu obavljati ratni brodovi Riječne flotile Kopnene vojske Srbije RVB-335 Apatin i RPB-214 Morava radi prihvata i ispraćaja brodova Oružanih snaga Mađarske AM-31 Dunaujvaros, AM-32 DunaFoldvar te u pričuvi AM-22 Obuda u sklopu zajedničke vojne vježbe Live fire 2024. na poligonu za gađanje Riječne flotile Kopnene vojske Srbije. Iz ministarstva su pozvali sve brodare da ne ometaju plovidbu navedenim brodovima.  

GALERIJA Poplave u središnjoj Europi

Zeleni otok i Batina pripremaju se za dolazak vodenog vala
1/55
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Vrsalj
Vrsalj
14:59 19.09.2024.

Mađarska želi Vojvodinu u to nema sumnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije