ISTRAGA JE U TIJEKU

Mađarska vlada: Detonirani uređaji nikada nisu bili u Mađarskoj, u pitanju je trgovačko-posrednička tvrtka

Foto: Reuters
1/4
18.09.2024.
u 19:15

Mađarska tijela za nacionalnu sigurnost će surađivati s međunarodnim partnerskim službama te takva suradnja za Mađarsku ne predstavlja sigurnosni rizik, objasnio je glasnogovornik mađarske vlade

Pejdžeri masovno detonirani u Libanonu nikad nisu bili u Mađarskoj, priopćila je u srijedu vlada premijera Viktora Orbana. Tajvanski proizvođač pejdžera Gold Apollo priopćio je u srijedu da je model uređaja korištenih u napadu na Hezbolah proizvela tvrtka BAC Consulting sa sjedištem u Budimpešti, dodajući da je Gold Appolo samo licencirao svoj brend toj tvrtki, a da nije bio uključen u proizvodnju uređaja.

Iz BAC-a nisu odgovarali na pozive ni e-mailove Reutersa. "Mađarske vlasti utvrdile su da je tvrtka u pitanju trgovačko-posrednička tvrtka, koja nema proizvodno ni kakvo drugo mjesto poslovanja u Mađarskoj", rekao je glasnogovornik vlade Zoltan Kovacs na Facebooku.

"Ima jednog šefa poslovanja u Mađarskoj na navedenoj adresi, a navedeni uređaji nikada nisu bili u Mađarskoj." Mađarska tijela za nacionalnu sigurnost surađivat će sa svim uključenim međunarodnim partnerskim službama i organizacijama u daljnjim istragama, rekao je Kovacs, dodajući da to pitanje ne predstavlja nacionalni sigurnosni rizik za Mađarsku.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Pogledajte eksplozije diljem Libanona, bolnice zatrpane ozlijeđenima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije