PROCURIO ISKAZ

Majka malene Danke opisala što se dogodilo kobnog dana: Vidjela je auto 'Vodovoda'

Danka Ilić
Foto: Društvene mreže
1/5
16.10.2024.
u 10:02

Nakon što je sinu dala vode, što kaže da je trajalo oko dvije minute, vidjela je da Danke nema

Roditelji dvogodišnje Danke Ilić iz Srbije ispitani su Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, a njihovi se iskazi nalaze u optužnici protiv Dejana D., njegova oca Radoslava D. te Srđana J. Optužnica za ubojstvo još uvijek nije potvrđena te je podložna promjenama, a Telegraf je imao uvid u nju. Maja djevojčice, Ivana Ilić, ispitana je 17. travnja. Kobnog 26. ožujka s djecom je odlučila otići u Banjsko Polje, u mjesto gdje je živjela kao dijete dok joj majka nije preminula. Naime, kazala je kako je njezinom trogodišnjem sinu bilo dosadno igrati se u stanu pa je djecu htjela izvesti van. S djecom je krenula u Banjsko Polje oko 12.45 ili 12.50 sati te je nazvala supruga da mu kaže kako su se tamo uputili. Stigli su oko 13.06 ili 13.07 sati. 

"Kada sam parkirala automobil, tako da je zadnji dio vozila bio okrenut prema ulici, izašla sam i izvadila djecu, prvo Danku pa sina. Iz prtljažnika sam izvadila loptu za nogomet i dala je sinu i slikala sam djecu, ali je Danka već krenula prema stazi koja vodi prema zemljanom brdašcu koje se nalazi u dvorištu, a koje je bilo udaljeno pet ili šest metara u odnosu na suvozačka vrata automobila", ispričala je majka. Vidjela je, kako je dodala, kako se Danka penje na brdašce koje je visoko oko jedan i pol do dva metra. 

"Danka hoda tako što trčkara, nije hodala sporo, a nije ni brzo trčala. Tog dana imala je puna 22 mjeseca. S djecom sam u tom dvorištu bila još jednom, ali Danka tada nije hodala. Danka je prešla uzbrdicu brdašca i skrenula lijevo prema granju koje je bilo na gomili. Ja sam bila oko metar i pol iza Danke. Kada je stigla do gomile granja, bila sam iza nje i Danka je napravila krug oko gomile granja i potom otišla ka automobilu", rekla je majka pa kazala kako je sin bio s njom i držao loptu. Majka se potom igrala s djecom i fotografirala ih nekoliko puta. 

VIDEO Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku

"Najviše što sam se udaljavala od njih bilo je tri metra i to ispred vozila gdje su se i oni nalazili. Igrali smo se oko 10 minuta dok sin nije tražio da popije vode. Vidjela sam da se Danka opet penje na brdašce i da je bila na oko pet metara od auta", kazala je majka. Nakon što je sinu dala vode, što kaže da je trajalo oko dvije minute, vidjela je da Danke nema

"Počela sam dozivati Danku, tražila sam pogledom po livadi na kojoj su se igrali, a kada sam shvatila da je nema, uzela sam sina za ruku i krenuli smo je tražiti stazicom prema brdašcu." Kada se vratila do automobila, nazvala je supruga koji joj je rekao da nazove policiju. Odmah je to napravila te nastavila tražiti kći. Također je, kako je rekla, vidjela bijeli automobil na kojem je pisalo "Vodovod" te dvojicu muškaraca koje nije mogla opisati. Istakla je da ne zna zašto ih nije pitala jesu li vidjeli Danku te kako je mislila da je dijete u blizini. 

"Vidjela sam kako moj suprug dolazi službenim automobilom, bio je na mjestu suvozača, a njegov kolega je vozio. Poslije nekoliko minuta došla je i policijska patrola i krenuli smo je tražiti." Kako je rekla, "Danka je bila posebna", nije se odazivala kada je neko pozove imenom te još nije govorila. "Sumnjala sam da Danka ima neki oblik autizma, ali liječnici nisu dali tu dijagnozu. To su samo moje sumnje zato što nije govorila i zato što je gledala i okretala rukice i nije se odazivala na svoje ime."

GALERIJA Policajci pretražuju divlji deponij za ubijenom djevojčicom Dankom
Danka Ilić
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije