BOLNA OBLJETNICA

Majka mladog otetog Izraelca u posjetu Hrvatskoj: 'Tijekom napada nije pobjegao, već se vraćao kako bi pružio pomoć'

Izrael obilježava prvu godišnjicu krvavog napada Hamasa, majka jednog od taoca stigla u Zagreb
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/8
07.10.2024.
u 11:43

Uoči godišnjice surovog terorističkog napada na Izrael, majka otetog bolničara Bara Kupershteina susrela se je sa članovima židovske zajednice Menora u Zagrebu.

U prepunoj sinagogi židovske organizacije Menora, a u organizaciji Veleposlanstva države Izrael u Hrvatskoj, u nedjelju su se okupili članovi zajednice kako bi poslušali priču te izrazili podršku majci Bara Kupershteina, jednog od stotinu taoca koji se još uvijek nalaze u zatočeništvu u Gazi. Podsjetimo, u ponedjeljak, 7. listopada obilježava se godišnjica surovog terorističkog napada na Izrael tijekom kojeg su pripadnici terorističke organizacije Hamas ubili oko 1200 civila, a više od 250 oteli.

Pretpostavlja se da ih je u zarobljeništvu još 97 živih, a među njima i mladi Bar Kupershtein, čija je majka Julija ovih dana posjetila Hrvatsku gdje će se sastati s visokim dužnosnicima te podijeliti svoju priču. Bar Kupershtein 22-godišnji je bolničar otet tijekom glazbenog festivala Nova 7. listopada gdje je radio kao zaštitar, a nakon napada pomagao je ranjenima. Njegov je otac, također bolničar, vezan uz invalidska kolica otkako je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, pa je Bar preuzeo brigu o obitelji.

Izrael obilježava prvu godišnjicu krvavog napada Hamasa, majka jednog od taoca stigla u Zagreb
1/8

POVEZANI ČLANCI:

Tijekom napada nije pobjegao, već se je četiri puta vraćao kako bi pružio pomoć unesrećenima sve dok nije otet, a snimka njegove otmice koju je Hamas i objavio, potresla je Internet. „Takav je Bar, to mu je u krvi“, rekla je majka Julija prisutnima koji su teško suzdržavali suze. - Židovska zajednica se je danas okupila, zapalila svijeće i zajedno molila za sve koji su ubijeni i oteti 7. listopada. Vjerujemo da ćemo ujedinjeni i moleći se doći do pobjede svjetla nad tamom – rekao je rabin židovske zajednice Menora, Pinchas Zaklos

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Gary Koren ovom je prilikom zahvalio vladi i stanovnicima Hrvatske na solidarnosti nakon brutalnog napada Hamasa 7. listopada, a kojem se je pridružio i Hezbolah. Izraelu puno znači podrška njegovom pravu na samoobranu i denunciranje terorističke organizacije Hezbolah te je podsjetio na zahtjev da se taoci neodgodivo moraju osloboditi iz zatočeništva u Gazi. - Ova je obljetnica puna tuge i žalovanja, ali i nade u oslobođenje naših talaca – zaključio je veleposlanik Koren.

>> FOTOGALERIJA Tuga u Izraelu: Okupljanja počela u 6.29 sati, u isto vrijeme kada je Hamas napao

Izrael obilježava prvu godišnjicu krvavog napada Hamasa, majka jednog od taoca stigla u Zagreb
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije