JEDAN OD HRVATA U ZAMBIJI

Majka uhićenog Damira Magića: 'Pa to je maltretiranje i čisti bezobrazluk!'

Odgođeno ročište Hrvatima uhićenima u Zambiji, već danas bi mogli biti pušteni iz pritvora
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
07.02.2023.
u 17:00

Mirjana Magić, majka Damira Magića, nadala se da će se sin i snaha vratiti kući s posvojenim djetetom

Hrvati u Zambiji oslobođeni su u ponedjeljak, a potom ponovno zaustavljeni u zračnoj luci. Kako je istaknuo ministar pravosuđa Ivan Malenica, oni su prešli graničnu kontrolu i tamo su zaustavljeni u imigracijskom uredu. "Njima se stavljaju na teret iste optužbe kao i prvi puta. Riječ je o jednoj neobičnoj situaciji", ustvrdio je ministar. Da je riječ o maltretiranju i bezobrazluku, smatra majka jednog od uhićenih Hrvata.

"Nakon one SMS poruke da dolaze, sin se nije javljao. Mislila sam da su na putu kući, da su u avionu, a onda je stigla vijest da su vraćeni u zatvor. Da nisu ni poletjeli. To je maltretiranje i čisti bezobrazluk, ne znam kako drukčije to nazvati! Jedan dan te puste, a drugi dan te ponovno uhite. Pa što se to događa? Stalno vrtim slike u glavi i nadam se da će sve dobro završiti. A što drugo mogu, nego nadati se da će se što prije vratiti...", rekla nam je Mirjana Magić, majka Damira Magića koji je sa suprugom Nadicom među uhićenim Hrvatima u Zambiji. Nadala se, dodaje, da će se sin i snaha vratiti kući s posvojenim djetetom. 

Podsjetimo, ministar Malenica tvrdi kako će se u narednim danima održati ročišta u kojima će se pojasniti o čemu se radi. 

"Odvjetnik kaže da su iste optužbe u pitanju, a mi bismo htjeli pričekati onda do tada. Mi ćemo nastaviti našu borbu i pomoć hrvatskim državljanima", kazao je ministar i dodao kako se pokušava saznati što se točno dogodilo.

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga. Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata.

Komentara 34

FE
femminile
17:33 07.02.2023.

Bezobrazno je nazivati bezobrazlukom pravnu drzavu Zambiju koja je uhitila trgovce djecom.

SP
Stari panj
17:39 07.02.2023.

Stvarno je bezobrazno kriminalce zadržati u zatvoru. Sramota je reći, ali Zambija je za naše pravosudje Švicarska.

ZP
Zabranjen pristup
17:45 07.02.2023.

Razumijem majku koja je razocarana,ali bezobrazluk je ono sto je gospoda ucinila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije