SRAMOTA Grad Makarska obećao je ukloniti kućice dok se ne omogući gradnja

Makarska: Nekadašnji kamp trune na atraktivnoj lokaciji

17.02.2009.
u 15:44

MAKARSKA – Samo nekoliko metara iznad teniskih terena, centra ovog elitnog sporta, koji će turistički radnici rado uključivati u ponudu dalmatinske turističke perjanice, nalazi se zemljište nekadašnjega bosanskog kampa.

Tamo se nećete osjećati kao u turističkome gradu, atmosfera je sličnija onoj iz Kusturičina filma “Dom za vješanje”.

Razbijene kućice, hrpe smeća, razbacane grede, stolovi za stolni tenis kao podsjetnik na ljeta prije rata…

Nevjerojatno je da je takvo što na atraktivnoj lokaciji, i to već godinama. Već cijelo desetljeće bivši kamp državnoga poduzeća Krivaja Zavidovići iz susjedne BiH u vlasništvu je Milene Jurišić iz Omiša, no čini se da nitko iz gradskih vlasti dosad nije ništa poduzimao da se to zemljište očisti.

Ognjen Radić, pročelnik za upravljanje prostorom, kaže da će, prema novoj odluci o komunalnom redu, narediti uklanjanje kućica ili će to obaviti sami o trošku vlasnika. No, koliko mu je poznato, kontakata s vlasnicima za sada nema.

– Prema prostornom planu tu će biti turističko naselje. Za cijeli taj dio morat će se raditi urbanistički plan uređenja. Dok vlasnici ne dobiju dozvole, morat će očistiti zemljište – kaže Radić.

Zanimljivo je da je ovo vrijedno zemljište, uz još neka kojima je nekad gospodarila Krivaja Zavidovići, a u ratno vrijeme služilo je kao skladište vojske, predmet istrage Financijske policije susjedne Federacije Bosne i Hercegovine.

Kamp je, kako piše Dnevni avaz, prodan za 1,5 tadašnjih KM manje od početne cijene, a obitelj Jurišić je ovih približno 9000 kvadrata kupila za samo 950.000 maraka.

Što se uistinu želi graditi na ovome zemljištu, koje je u ovakvu stanju (do)čekalo donošenje prostornog plana, odnosno plana uređenja koji slijedi, vidjet će se.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije