Usamljena roda

Malena čeka svog rodana, a “uljez” joj krade grane

roda
28.03.2011.
u 16:39

Ne znam zašto ga još nema. Ne predajemo se, čekat ćemo još koji dan, kaže domar škole u Brodskom Varošu nedaleko od Slavonskog Broda Stipo Vokić

Ni peti dan od uobičajenog “roka” Klepetan nije sletio u gnijezdo svojoj rodi Malenoj na krov dvorišne zgrade škole u Brodskom Varošu. Devet godinama je dolazio 24. ožujka u popodnevnim satima, samo jednom je zakasnio, 2009. godine, i to četiri dana zbog oštre zime. - Ne znam zašto ga još nema. Čekao sam ga ovog vikenda i u jednom trenutku vidio sam manje jato roda koje je kružilo iznad Brodskog Varoša, ali je nakon toga odletjelo istočnije prema Gornjoj Vrbi. Tako sam se ponadao da je jedan od njih Klepetan, ali nažalost nije bio - kaže školski domar Stipo Vokić, koji o Malenoj brine već 18 godina. I dok Malena nestrpljivo čeka, mlađi rodan “uljez” koji joj je sletio prije deset dana, ne gubi vrijeme i na dimnjaku obližnje škole gradi svoje gnijezdo za neku svoju buduću družicu koje će za koji tjedan doletjeti s afričkog juga. - Sleti Malenoj, druže se, ali onda iskoristi priliku i ukrade pokoju granu iz njezina gnijezda i odnese sebu gore. Ništa mi se to ne sviđa - kaže Stipo Vokić.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
promill
09:27 29.03.2011.

http://www.filestube.com/af040f01b477ed7803ea,g/Vratice-se-rode-Bajaga-i-Losa.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije