slavonski brod

Manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić - Mažuranić": Djeca vratila ključ grada

Manifestacija u Slavonskom brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
11.04.2014.
u 14:43

"Svijet bajki" tijekom proteklog tjedna mališanima je donio čitav niz bajkovitih i maštovitih zanimljivosti.

Djeca su simboličnim vraćanjem ključa grada dogradonačelniku Slavonskog Broda Hrvoju Andriću označila završetak programa sedmodnevne književno-kulturne manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić".

Dječje svečanosti u Slavonskom Brodu održavaju se još od davne 1974.godine, a u sklopu ovogodišnje manifestacije obilježena je i 140. obljetnica rođenja velike hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, koja je veći dio svoga života provela u gradu na Savi i u njemu napisala svoja najznačajnija djela.

"Svijet bajki" tijekom proteklog tjedna mališanima je donio čitav niz bajkovitih i maštovitih zanimljivosti. Otvorene su brojne izložbe, promovirane knjige i slikovnice, odgledane zanimljive kazališne predstave. Djeca su svoju maštovitost pokazala u različitim kreativnim radionicama i prezentacijama, a danas je na središnjem gradskom trgu održana prodajna izložba rukotvorina, koje su mališani slavonskobrodskih vrtića izradili tijekom trajanja "Svijeta bajki".

Središnji događaj bio je glazbeno-scenska čarolija "Regoč“ u čijoj je izvedbi sudjelovalo šezdesetak djece iz brodskih osnovnih škola, male balerine, plesne i dramske skupine.

Režiju i dramaturgiju predstave s brojnim specijalnim efektima potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a lutke i scenografiju osmislile si i izradile Jelena Korenčić i Valentina Srnojević. Nakon premijere koja je održana u prošlu nedjelju, djeca su je mogla pogledati svakodnevno u čak dva termina. U uistinu raznolikom programu kojega je Grad Slavonski Brod osmislio u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama, sudjelovalo je više stotina djece predškolskog i školskog uzrasta, te mladi i gosti iz čitave Hrvatske. Slavonski Brod je u sklopu dječjih svečanosti tradicionalno posjetila i delegacija iz prijateljskog grada Celja, a tijekom proteklog tjedna grad je posjetilo više od pet tisuća mališana iz svih krajeva Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije