Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE MOJA KUĆA'

Marić je bio posebno emotivan oko ove dvije teme: 'Red i vrijeme je da im se odužim'

Zdravko Marić nakon sjednice Vlade RH o svom odlasku s pozicije ministra
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
07.07.2022.
u 14:01

Snagu države ne čine čelni ljudi. Ministarstvo financija je jedna institucija koja je izgradila imidž i reputaciju. Tu zasluge najvećim dijelom idu zaposlenicima, rekao je ministar na odlasku

Čak 75 minuta ministar financija na odlasku Zdravko Marić objašnjavao je novinarima zašto je odlučio otići s te funckije. 

U svom izlaganju bio je vrlo emotivan, glas mu je drhtao, a s knedlom u grlu govorio je o svojim kolegama u Ministarstvu financija koje naziv svojom kućom. 

- To su ljudi koji su najzaslužniji za rezultate Ministarstva financija - rekao je. 

- Osobne kvalitete svakog nas kao ministara su jako važne. Ali i prije nas i poslije nas su institucije. Snagu države ne čine čelni ljudi. Ministarstvo financija je jedna institucija koja je izgradila imidž i reputaciju. Tu zasluge najvećim dijelom idu zaposlenicima - rekao je Marić. 

Smatra kako je odabrao dobar tajming za odlazak jer je kraj školske godine te ne želi da njegova djeca trpe. 

- Rekao sam koja mi je najvažnija funkcija, funckija oca, oni su podnijeli najveći teret, red je i vrijeme da im se odužim. Ovo je moja Vlada, bit će i ostat će, želim im sve najbolje - rekao je. 

- Bit ću dobar tata i suprug, ali od toga neću moći živjeti. Imam pravo i na privatnu tvrtku, ali vidjet ćemo. U ovom trenutku nemam angažman, ne znam hoće li doći nekakva vrsta ponude - rekao je i pojasnio zašto misli da je ovo vrijeme dobro za tu odluku, odnosno kraj školske godine. 

- Ne želim da mi djeca trpe. Zato je dobar trenutak - kazao je. 

VIDEO Zdravko Marić godinama u braku sa samozatajnom Natašom, prije toga bili su dugogodišnji prijatelji

Ključne riječi

Komentara 11

ZE
Zeal
15:13 07.07.2022.

Samo neuki narod i hdz na plaći mogu ovog nazivati uspješnim.

IN
inot
15:00 07.07.2022.

Imaš pravo i na privatnu tvrtku ,imaš ali ste privatno i bez zaleđa stranaka i pokradene love nesposobni išta sami stvoriti.Probaj!?!? r

ZG
Zeljko Grabar
15:30 07.07.2022.

Na zalost jedan od najsposobniji ministara, bez afera koje bi vukao iza sebe osim tipicnog malagradjanskog jala novinara zute stampe kao sto je ovaj list, odlazi jer je valjda i sam uvidio da je pre strucan za biti stalno prozivan od strucnjaka i profesionalnih lajvaca koji nikad u zivotu nisu uradili nesto korisno. Lajati iz opozicionih klupa a uz to vise zaradjivati od ministra, dnevno se izlagati lesinarima koji traze senzacije poput one da je spavao u superior sobi hotela umjesto u standard kakvu je narucio i platio nemoze si dozvoliti netko tko je prepametan za ovaj blesaavi narod. Zamislite za cinjenicu da je tri noci spavao u hotelu u sobi u kojoj je bio na WC jedan rucnik vise nego u standard sobi sva sila saborske kriminalne opozicije i saborska komisija potezu postupak za ispravnost ili koristoljubje. Siguran sam da covjek sa njegovim znanjem i radnim karakteristikama vrijedi najmanje deset puta vise na trzistu znanja Europe ili USA koje zna vrednovati znanje i da ce svim tim jalnim dupeliscima uskoro doci obavijest o njegovom novom poslodavcu a onda neka nagadjaju kolika mu je placa. Cini mi se da je doslo vrijeme da drzavu preuzmu crveni kriminalci i sivilo aktivisticke avangarde pa da zemlju ponovo odvedu u rejting "smece" u kakvom ju je ostavio nas vojskovodja sa Pantovcaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije