Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI

Mario Korade opet pritvoren zbog obiteljskog nasilja i prijetnji

Zagreb: Na Op?inskom kaznenom sudu po?elo su?enje Mariju Koradeu
Foto:
1/3
04.07.2024.
u 15:14

Mario Korade prvi je put uhićen zbog prijetnji supruzi s tek napunjenih 19 godina, odslužio je kazne i zbog iznuđivanja i sprječavanja dokazivanja, fizičkog napada, ugrožavanja drugih...

Moglo bi se reći da je on - nepopravljiv. Jer Mario Korade, sin generala Ivana Koradea, ponovo je uhićen. I pritvoren. Završio je u Remetincu jer mu je određen istražni zatvor, a sumnjiči ga se za obiteljsko nasilje i prijetnje. Sumnjiči ga se da je 1. srpnja na jednom parkiralištu na području Krapinsko-zagorske županije fizički nasrnuo na suprugu.

Mlađem Koradeu to nije prvi incident takve vrste, a već je zbog nasilnih ispada boravio u zatvoru. Njegov otac Ivan Korade bio je ratni zapovjednik Puma s kojima je među prvima ušao u Knin u akciji Oluja. No dok je za vrijeme Domovinskog rata bio heroj, u poraću je general Korade sudjelovao u nizu nasilnih incidenata, koji su kulminirali u proljeće 2008. kada je u svom krvavom pohodu ubio petero ljudi i sebe.

Što se tiče Maria Koradea, on je zbog nasilja u obitelji prvi put uhićen malo nakon krvavog pohoda svog oca. Tada mu je bilo jedva 19 godina, prijetio je supruzi pa je ona pobjegla. I tada je bio uhićen, a 2009. je dobio i 18 dana zatvora jer je pijan divljao po kafiću. Kasnije je osuđivan i zbog iznude 40.000 kuna od čovjeka s kojim se godinama družio. Osim što ga je iznuđivao, prijetio je da će ga ubiti i "iščupati mu grkljan i pobiti obitelj". 

Bio je prijavljen i za sprječavanje dokazivanja jer je istog čovjek kojeg je iznuđivao novac tražio da lažno svjedoči kada je bio osumnjičen da je u šumi, u raspravi oko sječe drva, napao i teško ozlijedio trojicu muškaraca. Za iznudu i sprječavanje dokazivanja je 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i dva mjeseca zatvora. Malo nakon što je izdržao tu kaznu ponovo se našao u problemima jer je u studenom 2019. posvađao s vlasnikom kafića u Sesvetama koji ga je izbacio jer je bio pijan. Potom je vlasnika napao i pretukao, a i pucao je iz pištolja, ugrozivši živote šestero ljudi pa pobjegao. Za njim je tada bila organizirana i policijska potjera, a policajci su ga doslovno izvukli iz vozila nakon što su ga sustigli...

VIDEO Privođenje osumnjičenog za ubojstvo majke i oca

Komentara 2

HR
hrza
17:59 04.07.2024.

Geni su čudo. Nepada daleko iver od klade.

Avatar IvanR
IvanR
16:06 04.07.2024.

Na zalost krkanski smo narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije