predali liste

Markić: Uvjet za koaliranje s HDZ-om je povlačenje zakona štetnih za brak i obitelj

željka markić
Foto: U ime obitelji
19.10.2015.
u 16:23

Postoje i dva dodatna uvjeta: izglasati one zakone koji ekonomski i pravno jačaju obitelj te promijeniti izborni sustav te učinkovito kažnjavati korupciju

Stranka U ime obitelji – Projekt Domovina predala je danas DIP-u kandidacijske liste za svih 10 izbornih jedinica plus XI. jedinicu. Čelnici stranke, osnivačica Željka Markić bit će prva na listi za drugu izbornu jedinicu, a predsjednik stranke Krešimir Planinić bit će prvi u šestoj izbornoj jedinici.

– U ime obitelji – Projekt Domovina izlazi samostalno u svim izbornim jedinicama, imamo odlične kandidate i nadamo se da će birači to prepoznati. Očekujemo da ćemo ući u Sabor i da ćemo u Saboru moći nastaviti raditi sve ono što i dalje radimo u civilnom društvu – kazala je Željka Markić.

Njen stranački kolega Krešimir Planinić dodao je da predizborne koalicije smatraju nevaljanim i nepoštenim, a što se tiče postizbornih, ne misle, dodaje, "nikako koalirati sa SDP-om i HNS-om, a što se tiče HDZ-a, da je HDZ radio onako kako je trebao oni ne bi trebali izaći na ove izbore". Po radili kako treba, misli na zastupanje i osnaživanje obitelji onako kako je to htjela Udruga U ime obitelji te građani.

Na pitanje znači li to da nikako ne bi koalirali s HDZ-om, Željka Markić odgovara da su oni postavili tri uvjeta za koaliranje: treba povući zakone štetne za brak i obitelj i izglasati one koji ekonomski i pravno jačaju obitelj, promijeniti izborni sustav te učinkovito kažnjavati korupciju.

– Prema tome, svatko onaj tko zadovolji ova tri uvjeta, mi ćemo s njime rado sjesti za stol i razgovarati – kaže Markić te dodaje kako su spremni sa svima razgovarati osim sa "SDP-om i HNS-om jer ne vjeruju da u izbornoj noći mogu postati sposobni, pošteni i demokratski", pa koalicija s njima nema nikakvog smisla jer se ne mogu preko noći promijeniti.

– Sa svim strankama koje ispoštuju tri uvjeta koja sam navela mi ćemo sjesti za stol i pregovarati. Ti uvjeti su preduvjeti za stvarne promjene u Hrvatskoj, i ako ih ne možemo realizirati, onda je bolje da idemo na nove izbore – zaključila je Željka Markić na ponovno pitanje jesu li spremni razgovarati s HDZ-om.

>> 'Novac za provladine udruge uložite u mjere ekonomske potpore obiteljima'

Komentara 38

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
17:11 19.10.2015.

Zdrav brak i zdrava obitelj temelj su zdravog Hrvatskog društva! A zdravo društvo je preduvjet i ekonomskog napretka!

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
17:07 19.10.2015.

Odlično! Jasno (bez muljaže) i učinkovito! Podržavam!

RA
rakikaki
16:46 19.10.2015.

Bravo Zeljka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije