Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimirski Dom umirovljenika peti put okupio svoje članove na proslavi

Martinje: Kesteni i mlado vino začinjeni živahnim plesnim nastupima

martinje
Goran Jakuš/Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
11.11.2009.
u 22:36

Osim u vinu, kolačima i kestenju, umirovljenici su uživali i u prpošnom scenskom nastupu članova Gerontološkog centra.

Umirovljenički dom Maksimir i Gerontološki centar peti su put za 250 umirovljenika organizirali proslavu Martinja i Kestenijadu. Osim u vinu, kolačima i kestenju, umirovljenici su uživali i u prpošnom scenskom nastupu članova Gerontološkog centra.

Ponosna Meri

– Izvest ćemo koreografiju na pjesmu Proud Marry – ponosno nam je rekao voditelj plesne skupine Maksimirske laste, 68-godišnji Tomislav Tolp. Ples mu je, kaže, u krvi, a njegova skupina postoji već četiri godine i nastupa diljem zemlje.

– Najviše volim plesati sa svojom partnericom Helenom Ugrin (63) – ističe Tolp i dodaje da skupina broji 16 članova, a najstarija plesačica Ksenija Mirić ima čak 82 godine. Nije mu Helena, otkriva, samo partnerica u plesu, već i u životu.

– Mi smo par dvije godine, a oboje smo udovci – ponosno je, grleći odabranicu svoga srca, rekao Tolp.

S njom dijeli plesne podije diljem Zagreba, no ne namjeravaju svoju vezu okruniti brakom.

– Ovako je uzbudljivije, manje se vidimo, pa je ljubav slađa – našalio se Tolp.

Orijentalne čari

Muk među muškarcima i žamor među ženskim dijelom publike izazvala je i grupa trbušnih plesačica koja djeluje pri Gerontološkom centru.

Uz orijentalnu glazbu, mašući kukovima i zveckajući dukatima ovješenim o bok, u pratnji mlađahne voditeljice gola trbuha, skupina postarijih dama pokazala je da svaka dob krije svoje čari. Tijekom programa dodijeljene su i nagrade umirovljenicima, volonterima, koji su svojim radom pridonijeli da brojne umirovljeničke skupine uživaju u slobodnim aktivnostima koje vole.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
miki1
19:19 12.11.2009.

Voditeljica grupe je Ružica Majić koja je bila odsutna zbog bolesti, a g. Tolp ju je mijenjao te večeri. Čestitke jednom i drugom za koreografiju i izvedbu. Nastavite tako dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije