simpsoni

Matt Groening napokon otkrio gdje se zapravo nalazi Springfield

simpsoni,matt groening,hank azaria,nancy cartwright
Reuters/PIXSELL
11.04.2012.
u 10:52

Kreator megapopularne crtane serije Simpsoni odlučio se za često ime kako bi se gledatelji lakše poistovjetili

Već i vrapci na grani znaju da se radnja megapopularne crtane serije Simpsoni događa u gradu po imenu Springfield, no nitko nije znao o kojem je točno Springfieldu riječ, jer u SAD-u ima nekoliko desetaka gradova s tim nazivom. Dok su obožavatelji u posljednjih 25 godina, koliko se serija emitira, pokušavali otkriti tajnu, ona je za ekipu najpopularnije crtane obitelji postala svojevrsna interna šala na koju se često referiraju u samoj seriji.

No, tajnovitosti je na kraj odlučio stati kreator Simpsona Matt Groening pa je u intervjuu za časopis Smithsonian otkrio da je Springfield zapravo nazvan po malenom Springfieldu koji se nalazi u Oregonu. Za ime se odlučio upravo zato što je jako često pa se mnogi s njim mogu poistovjetiti.

– Pomislio sam "ovo će biti cool, svatko će misliti da je to njihov Springfield". I svatko to misli – rekao je Groening, koji lokaciju dosad nije htio otkriti da gledateljima ne bi uništio taj osjećaj.

– Kad god ljudi kažu da je riječ o Springfieldu u Ohiju, Massachusettsu ili bilo gdje drugdje, uvijek kažem: "Da, to je točno" – otkrio je Groening.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije