VELIKI PROBLEM

Međimurje: Popis bespravnih objekata u romskim naseljima šalje se Državnom inspektoratu

romsko naselje,orehovica,ubojstvo (1)
Marinko Jurinec/PIXSELL
07.09.2021.
u 21:47

Dogovoreno je da će se u rješavanje problema uključiti i ostale nadležne institucije jer se bespravni objekti grade i na zemljištu u vlasništvu države, te na privatnim zemljištima

U Međimurskoj županiji poduzet će se dodatni koraci kako bi se zaustavila bespravna gradnja u romskim naseljima. To je bila i tema radnog sastanka župana Matije Posavca s glavnim državnim inspektorom dr. sc. Andrijom Mikulićem, načelnikom Policijske uprave međimurske Ivanom Sokačem i predstavnicima gradova i općina.

Ilegalna gradnja, rečeno je, opterećuje proračune jedinica lokalnih samouprava jer neke od njih i po nekoliko puta godišnje moraju mijenjati prostorne planove, a i otežava se ili u potpunosti onemogućuju širenje gospodarskih zona jer se na njima ilegalno grade kuće.

- Problem postoji i želimo sinergijski sa jedinicama regionalne i lokalne samouprave naći rješenje. Građevinska inspekcija iz svoje nadležnosti maksimalno će se angažirati, dostupni smo 24 sata, osigurat ćemo dovoljan broj građevinskih inspektora u Međimurju i vjerujem da ćemo u konačnici doći do pozitivnih pomaka“, rekao je A. Mikulić.

Zaključeno je da gradovi i općine sastave popis svih ilegalnih objekata na svom području i prikupljenu dokumentaciju predaju Državnom inspektoratu. Dogovoreno je da će se u rješavanje problema uključiti i ostale nadležne institucije jer se bespravni objekti grade i na zemljištu u vlasništvu države, te na privatnim zemljištima.

 

Komentara 11

KR
Krotila
22:07 07.09.2021.

Što ste dosad čekali 💣

OX
OxiMorone
22:19 07.09.2021.

Buldožer sve rješava.

VA
vatreni24
22:39 07.09.2021.

Crvena partija i romi najveće su zlo Međumuraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije