ČELNIK NAJJAČE CRNOGORSKE OPORBENE STRANKE OPTUŽUJE

Medojević: Crnogorska policija nije primjereno pomogla hrvatskim kolegama

01.11.2008.
u 20:53

Nebojša Medojević, čelnik Pokreta za promjene (PzP), najjače oporbene stranke u crnogorskom parlamentu, optužio je u subotu crnogorsku policiju da nije adekvatno odgovorila na poziv hrvatskih kolega za pomoć u istrazi ubojstva novinara Ive Pukanića.

"Po saznanjima PZP-a, hrvatska policija je odmah zatražila pomoć svih policija regije i dobila odgovore od kolega iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Izostao je adekvatan odgovor crnogorske policije, čiji rukovodioci nemaju hrabrosti da pomognu hrvatskim kolegama", rekao je Medojević podgoričkoj agenciji MINA.

On je naveo da je balkanska konfederacija organiziranog kriminala, ubojstvom Pukanića, jasno stavila do znanja lokalnim i međunarodnim političkim strukturama da ima jasnu namjeru da zadrži vlast u ovoj regiji.

Medojević je naveo da je serija mafijaških ubojstava u Zagrebu pokazala da balkanska mafija, nastala na krvi i razaranju tijekom 90-ih, neće dozvoliti da se čitava regija integrira u Evropsku uniju, jer bi to dovelo u pitanje njihovo postojanj.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije