BIVŠI RUSKI PREDSJEDNIK

Medvedev: Pristupanje Ukrajine NATO-u bila bi objava rata protiv Moskve

Deputy head of Russia's Security Council Medvedev marks WW2 victory over Japan
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
17.07.2024.
u 06:45

Medvedev je dodao da Rusija nije prijetila NATO-u, ali da će odgovoriti na pokušaje Saveza da unaprijedi svoje interese

 Bivši ruski predsjednik, a sada zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev poručio je da bi pristupanje Ukrajine NATO-u bila objava rata protiv Moskve i da samo "oprez" u ime Saveza može spriječiti da se planet razbije u komade. Nakon što su čelnici Sjevernoatlantskog saveza obećali na summitu prošlog tjedna da će podržati Ukrajinu na "nepovratnom putu ka punoj euroatlantskoj integraciji, uključujući članstvo u NATO-u", ali i ostavili otvorenim pitanje kada bi se to članstvo moglo dogoditi, Medvedev je za Argumenty i Fakty (Argumenti i fakti) poručio da bi to nadilazilo izravnu prijetnju sigurnosti Moskve.

"Ovo bi, u biti, bila objava rata - iako s odgodom. Akcije koje protivnici Rusije godinama poduzimaju protiv nas, šireći Savez... odvode NATO do točke s koje nema povratka," poručio je za tjednik objavljen u srijedu, a inače u vlasništvu Vlade. 

Medvedev je dodao da Rusija nije prijetila NATO-u, ali da će odgovoriti na pokušaje Saveza da unaprijedi svoje interese. "Što više takvih pokušaja bude, to će naši odgovori biti oštriji. Hoće li ovo razbiti cijeli planet na komade, ovisi isključivo o razboritosti NATO strane", kazao je.

VEZANI ČLANCI

FOTO Povez preko uha i šake u zraku: Pogledajte atmosferu na Trumpovom prvom pojavljivanju u javnosti nakon pucnjave

Deputy head of Russia's Security Council Medvedev marks WW2 victory over Japan
1/70

Komentara 7

FU
Fusnota
08:29 17.07.2024.

Medvedev u svome stilu Umjesto da su za 90 dana rjesili Ukrajinu, sada uporno traži da se ne pomaže Ukrajini os države koja im negira naciju kao i pravo na samostalnilo odlučivanje. Bas je liječeni pisao o bacanju bombi na na London. Nakon terapije je izgleda zaboravio da je ratni huškač

GN
GNKDZ1986
09:25 17.07.2024.

Kao kaj nisu Švedska i Finska pitali tebe neće ni drugi.....možeš kao i obično lajati na mjesec.

RA
Raptor
09:04 17.07.2024.

Ovo je bolestan tip. Isti obrazac po kojem funkcionira Srbija. Tu ulogu u Srbiji obavljao je Vulin. Kad je Vučić vidio kud ga to vodi, odustao je od te taktike. I Rusi su imali vojni savez, Varšavski ugovor. Raspao see padom Berlinskog zida. Zašto se raspao? Zato što su bivše članice osjećale decenijama stegu i diktat Rusije, a živjeli su u siromaštvu. Svaka zemlja ima pravo odlučiti kojoj će međunarodnoj integraciji pripadati ili težiti tome. Ni Rusija ni bilo tko nema pravo to sprječavati. Tako velika i močna država kao što je Rusija, koja se proteže na dva kontinenta i ima nepresušne resurse te koja je nuklearna sila i stalna članica Vijeća sigurnosti, svaki eventualni međunarodni nesporazum mogla je i može riješiti diplomacijom. Početkom agresije na Ukrajinu zapravo je pokazala sve slabosti kojih nije bila svhesna i rat je već izgubila, bez obzira kako ovo završi. Što bi tek bilo da istovremeno ratuje s više susjeda. Putin je mislio kako će pregaziti Ukrajinu za sedam dana i dostići željenu liniju. Isti obratac koristio je i Milošević. Znamo kako je završilo. Medvjedev priča bajke. Eventualna upotreba nuklearnog oružja istovremeno je smrt Rusije. To i on zna samo je kukavica i ne želi to priznati. Nakon drugog svj. rata samo su tri države i tri naroda željeli pokoriti susjede, Srbija, Crna Gora i Rusija. I to ostaje zapisano u povijesti kako bi i njihova djeca i unuci sutra znala kakav su im teret ostavili u naslijeđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije