PREDSJEDNIK RH

Milanović: 'Ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu, jači si i neovisniji'

Rovišće: Zoran Milanović sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rovišća
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
27.04.2022.
u 13:54

Predsjednik Milanović zahvalio je Rovišću na pozivu u povodu Dana općine. U svom govoru osvrnuo se na proračun općine te istaknuo uspjehe.

Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Rovišću u povodu Dana općine. Došao je na poziv načelnika Rovišća Slavka Prišćana iz HDZ-a. Zbog Milanovićeva dolaska svoj dolazak je otkazao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji se tamo trebao pojaviti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade. Saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) također je otkazao svoj dolazak. On je ondje trebao biti kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Prišćan je kazao da ta općina svake godine poziva predsjednika Republike i druge visoke dužnosnike na proslavu Dana općine, no ovo je prvi put da se predsjednik odazvao. Dodao je i da je poziv upućen prije nego što je predsjednik Milanović "izvrijeđao HDZ" te da ga "vjerojatno ne bi pozvao nakon tog incidenta".

U Rovišću je u prvom krugu predsjedničkih izbora pobijedio Miroslav Škoro, dok je u drugom krugu najviše glasova u tom mjestu osvojila Kolinda Grabar-Kitarović. 

 

Predsjednik Milanović zahvalio je Rovišću na pozivu povodom Dana općine. U svom govoru osvrnuo se na proračun općine te istaknuo uspjehe općine. "Podignuti proračun vrlo je teško i kada sam vidio zgradu Općine, pitao sam tko je platio, vi ste rekli EU i to je dobro", kazao je Milanović u govoru.  Govorio je o koristima ulaska u EU i izvlačenju novca iz EU fondova

"Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i to je svijet kojemu se moramo prilagoditi", kazao je. 

"Zato vas u tome želim pohvaliti. Ne pohvaliti, jer nisam učitelj, ali ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu, jači si i neovisniji. Znate o čemu govorim, prema tome samo naprijed", naglasio je Milanović.

"Pozvani ste na Pantovčak kad god hoćete ako imate vremena", izjavio je predsjednik u govoru. 

Govoreći o Bosni i Hercegovini, predsjednik Milanović istaknuo je da zna kako se obraća publici koja sluša, osjeća i razumije, s obzirom da su mnogi stanovnici Rovišća porijeklom iz Rame u Bosni i Hercegovini iz koje je, spomenuo je, svojedobno u tu općinu doselilo oko 120 obitelji.

„Kada kažem da je borba za elementarna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, za njihova politička prava u drugoj državi - prema kojoj nemamo nikakve ambicije - onda je ta borba i to zalaganje naša duboka i moralna obaveza, a za neke od vas i više od toga“, istaknuo je predsjednik Milanović.

 

 

Ključne riječi

Komentara 27

TA
TakacMakac
14:16 27.04.2022.

Da smo izabrali Nevena Ciganovića za predsjednika, bilo bi manja šteta

RE
RedTree
14:12 27.04.2022.

Vrijeme je da Milanović nas prestane sramotiti vanka prozivajući druge zemlje iz čistog mira, em Austrija, em Ukrajina, em Finska, em Švedska u vezi njihovih osobnih stvari. Time sigurno nećeš steći saveznike ni za Schengen ni za pomoć Hrvatima u BIH, ni za druge stvari, a bome ni turizmu ne pomažeš, od kojeg živimo.

Avatar petrolio
petrolio
14:30 27.04.2022.

iz njegove izjave može se zaključiti da zagovara umjerenu uporabu kokaina?!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije