NJEGOVI MINISTRI DALI PODRŠKU

Milanovićev gaf: Spomenuo da Crna Gora nije u NATO-u, a članica je još od 2017.

Nakon posjeta ustanovi za sveobuhvatnu skrb Tigrovi, predsjednik Milanović dao je izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
18.02.2022.
u 13:03

Crna Gora proglasila je nezavisnost 2006. godine i već je te godine jasno izrazila želju da želi postati članica

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je istaknuo kako se NATO ne bi trebao širiti na Ukrajinu. Štoviše, dokle god je hrvatski predsjednik, on će biti protiv toga da se NATO igdje širi.

– U NATO se ulazi po političkim kriterijima. Hajdemo dosta. Sutra će ući u NATO neka država, recimo Crna Gora... Ja kad nekoga primam u obitelj, želim znati tko je to. BiH u NATO-u? Kako? Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, nefunkcionalna i trebali bi ići u NATO? Još im se stvara iluzija da će ući. Kako? Nikada nećete ući jer dozvolu trebaju dati svi. Hrvatska i Turska – rekao je.

Više o onom što je rekao danas, pročitajte OVDJE.

Iako je Milanović naveo kao primjer da bi se NATO-u tek mogla pridružiti Crna Gora, stvar je u tome da je Crna Gora već članica Sjevernoatlantskog saveza i to od 2017. godine.

Crna Gora proglasila je nezavisnost 2006. godine i već je te godine jasno izrazila želju da želi postati članica. Hrvatski ministri vanjskih poslova i obrane Vesna Pusić i Ante Kotromanović sa svojim slovenskim kolegama Karelom Erjavcom i Romanom Jakičem poslali su pismo tadašnjem glavnom tajniku NATO-a Andersu Foghu Rasmussenu u svibnju 2014. godine u kojem su izrazili važnost toga da Crna Gora postane članica NATO-a. Pismo podrške poslano je za vrijeme premijerskog mandata Zorana Milanovića, sadašnjeg hrvatskog predsjednika.

Pristupanje Crne Gore NATO-u dogodilo se 5. lipnja 2017. godine.

Milanović je tijekom posjeta svojeg crnogorskog parnjaka Mile Đukanovića u rujnu prošle godine spomenuo da će Hrvatska podržati Crnu Goru u nastojanjima da se nastavi razvijati kao demokratska, sekularna i proeuropski orijentirana država, jer je "to važno i za Republiku Hrvatsku kojoj je Crna Gora susjed i partner u NATO savezu", navodi se na stranici Ureda predsjednika.

VIDEO: Hit izjave predsjednika Milanovića: Inertan kao krava na cesti, puzajući udav, sitni tat, svrake koje krešte kao Hasan aga...

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:31 18.02.2022.

Za neke je napraviti gaf veći problem nego pokrasti državu.

BJ
bjmaro
13:19 18.02.2022.

Neka se Predsjednik malo opustio i odmorio u Glavicama. Odmah se vidi da je danas lucidniji .

Avatar razbojnik404
razbojnik404
13:25 18.02.2022.

Evo, doživjeli smo i prvi "gaf" Milanovića od kad je u politici. Kao predsjednik do sada nije imao niti jedan jedni gaf.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije